• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Netwerk met Hub

  • Onderwerp starter Erik Steinebach
  • Startdatum
E

Erik Steinebach

Okey, ik ben al een week aan het proberen een netwerk aan te leggen bij mij thuis, alleen krijg ik het zaakje echt niet aan de praat. Ik weet niet of iemand me kan helpen, maar als jullie me in ieder geval een richtig kunnen geven dan zou dat al heel fijn zijn. Ik heb 2 computers, met elkaar verbonden via een hub. De computer met de internetverbinding (via tweede netwerkkaart) is in windows ME de andere is Windows 98. Ik heb al een hoop zitten kloten en de windows delen, wizard van windows gebrukt, maar ik geloof dat dat alleen werkt als je een crosskabel gebruikt. Kan iemand me in ieder geval op weg helpen??
 
Beter LEZEN Sylvester.
Er staat dat hij vind dat de wizard thuisnetwerk alleen werkt met een crosskabel.
 
Misschien heb je iets aan deze thread:
https://ziggoforum.nl/topics/1112/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
heel simpel je zet twee netwerk kaartjes in de hoofdcomputer(das de computer waar de vaste verbinding naar toe loopt)1 netwerk kaartje stel je in met de instellingen van je provider dan ga je naar windows me netwerk omgeving druk je op new netwerk volg de instruties er wordt daar in onder andere gevraagt of je een diskette wil maken druk dan op JA want die heb je nodig als je daar mee klaar bent controlleer je of al je kabel goed zitten er moeten 2 kabels van de netwerkkaarten in je hoofd computer naar de hub lopen dus netwerk kaart 1 aan de hub aan sluiten en netwerk kaart 2 aan de hub sluiten dan moet de kabel die uit je modem komt aan de hub worden gesloten en er moet een kabel naar de andere pc komen als je dat gedaan hebt doe je de floppy die je gemaakt in de computer en install je hem. de compu opnieuw opstarten en dan moet hij het doen als hij het niet doen formateer dan bijde computerers en probeer het opnieuw veel succes
 
Hier staat pas een goede handleiding:
https://www.mycom.nl/Tutorials/Netwerk_TCP.doc
 
Terug
Bovenaan