Netwerk in Windows XP Home

M

MGS

Binnen niet al te lange tijd zal ik een thuisnetwerk moeten gaan maken (komt een Laptop en een server aan), op 2 van de 3 pc's draait echt win xp home, ik lees nu overal dat windows xp home niet bedoelt is voor netwerken, is het echt zo erg dat het onmogelijk is een netwerk te maken in windows xp home, of is het wel mogelijk?

Bvb
MGS
 
H

h.talstra

als er netwerkkaarten in die pc's/servers/laptops zitten kun je prima een netwerk maken hoor. Zorh er wel voor dat je een router hebt met DHCP erin. Dat dingt deelt dan je IP-adressen uit aan die pc's/servers/laptops.
Zie wel dat je het MACAdres van je huidige pc in je Router zet (handige optie voor in Linksys wrt54g(s) -router), anders herkent chello je pc niet meer.

toi toi toi
 
Topicstarter
Topicstarter
M

MGS

Hartelijk Dank voor je reactie :D, Mijn oog viel ook al op de WRT54G, weet iemand toevallig of deze router DHCP heeft?
 

little_peet

Forum Gebruiker
Berichten
499
dan verander je je xp home toch in xp professional, je hoeft maar 2 bytes te veranderen.

https://www.gizmodo.com/gadgets/software/howto-change-windows-xp-home-to-windows-xp-pro-105486.php

verder is het in home gewoon mogelijk een netwerk te gebruiken alleen is het niet mogelijk op een domain in te loggen. Gewoon een netwerk voor printer en file sharing is geen probleem.
 
B

Blue-Leader

Het is erg Simpel

NEE DAT GAAT NIET WERKEN........................ :O

en als je niet wil luisteren dan probeer je het maar

als je het lukt moet je Bill maar even mailen, gaat ie niet leuk vinden. dan zinj al die cursussen MCP, MSDST, MCA, MCE wel waardeloos geworden, jammer van al die jaren opleiding
 
N

NTT

Ligt eraan wat je een netwerk bouwen noemt, als je gewoon internet wilt delen is er Internet Connection Sharing (ICS) die automagisch IP adressen uitdeelt, NAT routeert en DNS proxied. Genoeg voor internet. De PC's in een workgroup en je kunt ook nog bestanden delen onderling. Je weet wel, de gebruikelijke lanparty setup. Als je nog WiFi wilt gebruiken heb je bepaalde merken/types adapters die een softwarematige accesspoint (SoftAP) aan boord hebben (ik heb er een van Asus).
Als je een windows domein wilt hebben om op in te loggen kan het niet.
 
K

kjonker1

voor thuis interne netwerk kun je best windows home,maar voor externe netwerk (buiten huis)dan heb je windows pro nodig.
En met wrt54 gaat het best hoor Alleen even je macadres over nemen en klaar is kees
 
Bovenaan