Netwerk Chaos

  • Onderwerp starter (Dis)connected
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

(Dis)connected

Beste forumleden,

Ik woon een tijdje in een studentenhuis waar lange tijd geleden een (gekunsteld) netwerk is aangelegd. Vorig jaar heeft Ziggo een nieuwe modem/router geinstalleerd waardoor het netwerk iets stabieler is geworden maar desondanks zit ik, en met mij nog 8 anderen, met zeer wispelturige verbinding.

Ik kan het netwerk het beste zo omschrijven:

-----Ziggo Modem/Router--->
1ste Switch 3 LAN aansluitingen, 1 LAN gaat naar----->
2de Switch 3 LAN aansluitingen, 1 LAN gaat naar----->
WLAN router, 3 LAN aansluitingen.

U kunt zich voorstellen, dat zijn een hoop kastjes en meters kabel. Daar ons huis gebouwd is als een betonnen bunker zijn er 2 Wireless points nodig, en die hebben we in de vorm van de Modem/router en de extra router.

Mijn vraag is of het verstandig is om de switches eruit te kieperen en de 2de router (accesspoint of hoe je het wilt noemen) direct op de Ziggo Modem aan te sluiten. Zou dit een deel van de DNS-lookup mislukt ellende kunnen oplossen? Reacties zijn meer dan welkom, mijn dank is groot.
 
Volgens mij kunnen de switches het probleem niet zijn, denk eerder dat die tweede router het probleem is als die niet goed geconfigureerd is. In principe zou het aantal meter kabels ook niet moeten uitmaken (tenzij de kabels natuurlijk brak zijn).
Heb thuis ook twee switches staan om door het hele huis bedraad internet te krijgen (voor performance en snelheid toch nog altijd stukken beter dan wireless) en heb geen enkel probleem.

Maar laat de meer gedetailleerde reactie even over aan de echte techneuten hier....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan