Netwerk aansluiting op de Mediabox

J

justxitami

Waarvoor zit eigenlijk een netwerk aansluiting op de Mediabox? is dit voor de toekomst? of zit deze er voor de lol op.

Volgens mij is de Mediabox gewoon een soort kabelmodem waar je tv op kijkt. De zogehete tv over internet.
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.228
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
In de mediabox zit behalve een digitale kabeltv ontvanger een complete eurodocsismodem ingebouwd.
Die modem wordt nu nog niet gebruikt, maar dat is UPC in de toekomst wel van plan.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

justxitami

Dus omdat er een modem in zit kijken we, iedereen die digitale televisie heb als het waren naar televisie via Internet? Want zo zie ik het dan, want als je een test gaat uitvoeren zie je IP nummers van de mediabox.
 

Paashaas

Forum Gebruiker
Berichten
190
Het modem is alleen voor aanvullende diensten zoals Interactive en binnenkort voor de VOD, de tv kanalen worden geleverd via DVB-C.

DVB-C
DVB-C(able) komt via de kabeldistributie. DVB-C is in de eerste plaats bedoeld om via compressie meer zenders te kunnen doorsturen over dezelfde bandbreedte als in gebruik voor analoge tv en dus zonder de bestaande kabelnetten om te bouwen. Op dit moment erkent de Federal Communications Commission (FCC) 68 analoge tv-kanalen (2-69) met een bandbreedte van 7 of 8 MHz per kanaal. De bandbreedte van de Europese kabeltelevisienetwerken loopt van 60 MHz tot 860 MHz. Deze bandbreedte kan gebruikt worden voor het transport van FM-radiosignalen, analoge (PAL) en digitale (DVB-C) televisiesignalen en EuroDOCSIS-signalen (voor internet(telefonie) over de kabel). In een 8 MHz-kanaal past een analoog tv-signaal of een DVB-C-/EuroDOCSISsignaal met een capaciteit van 42 Mbit/s. Daarmee kunnen afhankelijk van de gewenste kwaliteit ongeveer 6 digitale tv-kanalen worden getransporteerd.
Bron: wikipedia
 
Bovenaan