• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Netgear R7000 achter...

Status
Niet open voor verdere reacties.

Marcomp3

Forum Gebruiker
Berichten
65
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo, toch weer even een vraag omdat ik nog geen duidelijk antwoord heb kunnen vinden. Ik ga weer terug naar Ziggo en wil mijn oudere router vervangen door de Netgear R7000. Het Ziggo modem zal in de meterkast bij de voordeur komen en ik wil de Netgear centraal in mijn huis hangen. Ik wil Hotspots kunnen blijven gebruiken. Wifi via de Ziggo-router is niet nodig, maar wel noodzakelijk voor gebruik Hotspots. Ik wil dan Wifi en gastnetwerk via de Netgear hebben.
Ik gebruik ook een NAS.
Wat is voor mij de handigste configuratie?

Alvast bedankt.
 
Op dit forum zijn soortgelijke vragen vaker gesteld met evenzoveel tips. Ik zal het derhalve kort houden. De opties die dan voor jou overblijven zijn router achter router of het aansluiten van de R7000 als Access Point. Beide keuzes hebben hun voor en nadelen.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
En kan ik dan de Netgear-wifi als standard gebruiken en een eigen naam geven? En daarmee de Ziggo-wifi negeren? Want anders krijg ik dus weer twee netwerken?
 
Zolang je de WiFi van de Ziggo router niet uitzet blijf je twee netwerken houden (eigenlijk 3 netwerken met hotspot erbij). De Netgear Nighthawk R7000 een eigen naam geven is geen enkel probleem. Gebruik de zoekoptie eens. Dit onderwerp is al zo vaak langs gekomen.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
Het beste is de "router achter router" handleiding van de Ziggo website te gebruiken. Als je je Netgear in accesspoint mode zet is de kans groot dat je geen gastnetwerk meer kunt aanmaken. (In elk geval geldt dat voor mijn Airports)

Bij "router achter router" krijg je twee netwerken en moet je niets op de LAN 2 tm 4 van je Ziggo router aansluiten om problemen te voorkomen. Bij zit er nog steeds de originele sticker op die deze poorten afplakt. :)
De Wifi van de Ziggo is dan ook vanzelf een Gastnetwerk die alleen internet toegang geeft.
 
OK, bedankt. Lijkt me dat ik er wel uit ga komen. Moet nog wel een paar weken wachten, maar komt goed.
 
Is dan een access point misschien een betere oplossing?
 
Ik krijg het niet werkend, heb nog even een vraag: Ik heb mijn oude Sitecom als tweede router achter de Cisco van Ziggo hangen. Als ik de procedure van Ziggo volg, hoe moet ik dan de Cisco aansluiten? LAN1 van Cisco naar LAN1 van Sitecom?
Bedankt alvast..
 
Dat staat toch duidelijk in de handleiding ? Cisco lan1 verbinden met de wan poort van je eigen router.
 
Ik had de handleiding gevolgd. Resultaat was dat de Sitecom in gebruik was als AP, en dat wil ik niet. Ik wil de Cisco voor de WIFI alleen als gastnetwerk en Hotspots gebruiken en de Sitecom voor mijn Eigen WIFI en netwerk via Switches naar PC, NAS, printer, mediaplayer etc..
Ik ga vanmiddag maar eens resetten en nogmaals proberen.
Dus de Sitecom via LAN van Cisco op de WAN van de Sitecom laten staan.
Ben benieuwd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan