Netflix wil betaald account delen 'later in dit kwartaal' breder uitrollen

Ik vraag mij af op welke wijze Netflix denkt te kunnen controleren dat ik, als betalend abonnee met een ip adres op mijn hoofdadres gekoppeld aan het abonnement, Netflix ga kijken in een hotelkamer, vakantiebungalow, de trein, etc.
 
Netflix is begonnen met het aanschrijven van klanten in Nederland en België dat ze moeten betalen om het account te delen buiten het eigen huishouden. De prijs in Nederland en België voor het toevoegen van een lid buiten het eigen huishouden is 3,99 euro per maand.

Lees verder ...
 
Volgens mij zit het zo:

Delen blijft in principe gewoon mogelijk. Wordt Netflix buitenshuis of onbekend device gebruikt (een onbekend device moet denk ik ook eerst in je profiel aangemeld worden), dan wordt om een verificatiecode gevraagd. Die code ontvangt alleen de abonnementhouder. Bij eventueel delen moet dus steeds die code worden doorgegeven.

"Netflix bepaalt het huishouden op basis van de locatie waar je inlogt op het platform en het ip-adres dat je televisie (of ander apparaat) gebruikt. Voor gebruik op een andere locatie ontvangt de klant een verificatiecode."

Bron: https://www.ad.nl/show/netflix-in-a...uurt-abonnees-e-mail-over-meerprijs~aaa97418/

Aanvulling: "Het bedrijf kijkt voortaan wat de voornaamste locatie is van een klant waar gekeken wordt. Daarbij wordt er gekeken naar IP-adressen, id-nummers van apparaten en accountactiviteit. Als er structureel op andere locaties gekeken wordt, komt er een melding dat het apparaat geen deel uitmaakt van het Netflix-huishouden en wordt kijken geblokkeerd."

Dus, of het delen lang gaat werken is nog de vraag.

Bron: https://nos.nl/artikel/2476274-milj...richt-betaal-extra-als-je-je-wachtwoord-deelt
 
Laatst bewerkt:
Ik moest gister bij het selecteren van mijn profiel aangeven of dit mijn huishouden was.
Op basis daarvan zag netflix precies welke apparaten er in dit huis worden gebruikt. Waarschijnlijk op IP.

Deze apparaten hebben nu allemaal toegang. Alles wat zich nu buiten dit huis bevindt zal opnieuw moeten worden aangemeld met een code. Ik vermoed dat daar dan een tijdslimiet opzit.
 
Ik heb twee adressen en op beide 2 internetverbindingen.
Ik overweeg om Netflix dan maar op te zeggen als het te ingewikkeld gaat worden.
Of een automatische VPN op te zetten voor Netflix voor één IP-adres maar heb ik daar zin in?
 
Het toevoegen van een extra lid door de houder van het Netflix account verloopt als volgt. De houder van het account moet een externe (niet lid van de huishouding) via zijn/haar account uitnodigen als extra lid. De externe (familielid, etc.) ontvangt vervolgens een mail van Netflix dat die is uitgenodigd als extra lid. In de mail klik je op de rode button ‘aan de slag’ en vervolgens stel je met je eigen e-mail adres een eigen wachtwoord in. Je kan nu vervolgens als extra lid zelf rechtstreeks inloggen op Netflix. Je Kijklijst, die je eerder had als Gast, blijft bewaard in je account als extra lid en dat is wel zo prettig.
Tenslotte volgt nog een laatste mail van Netflix om je als extra lid te verwelkomen.
 
@MR_CHIP
Het is inderdaad flink prijzig. In mijn geval betreft het een abo op Netflix Premium waarvoor per maand € 15,99 is verschuldigd.
Als gast lifte mijn zus mee op mijn account en we deelden de kosten.
N.a.v. een e-mail vanmorgen van Netflix kon zij niet meer op mijn account inloggen en heb ik via eerder genoemde procedure haar aangemeld als extra lid tegen een meerprijs van € 3,99. In plaats van 8 euro p.p. betalen we binnenkort 10 euro p.p.
 
Terug
Bovenaan