Netfflix wil delen van abonnementen aanpassen.

Johnny54

Moderator
Berichten
19.405
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Netfflix wil delen van abonnementen aanpassen.
Officieeel mag men alleen delen met familie, maar delen met anderen werd oogluikend toegestaan. Dit laatste willen ze stoppen en alleen mogelijk maken met een extra betaling. Ze zijn al met testen gestart.

Bron: Tweakers
 
Lijkt me technisch best een uitdaging maar ze zullen er vast iets op gevonden hebben.
 
Ik gok dat ze het aantal mensen dat tegelijk mag kijken beperken tot 1-2 en daarbij alleen inlog vanaf 1 IP adres toestaan. En als je dan meer wilt moet je een sub account nemen met eigen inlog. Dan hoeven ze verder niet te controleren of te roepen dat je misbruik maakt.

Toch vermoed ik dat heel veel mensen dan gaan opzeggen.
 
Inlog van 1 IP toestaan is geen oplossing. Als bezoek bij mij is kijken ze soms wel netflix op hun eigen account. En als je thuis via de databundel van je telefoon kijkt, heb je ook een ander IP. Of wat te denken van het kijken op je werklocatie in de pauze. Dat alles moet mogelijk blijven.

Volgens mij is dit technisch niet op te lossen, maar alleen juridisch. Dus mensen laten tekenen voor hoge sancties als ze de inloggegevens gaan delen.
 
Misschien filteren op mac-adres?

Dat gaat niet want het mac adres gaat niet over het internet. Bovendien zullen mac adressen altijd verschillen dus dat heeft geen zin.

Het is technisch wel op te lossen, ze passen de abonnementen aan en log jij bijv. x keer in vanaf verschillende IP's krijg je een melding dat je een sub abo moet nemen. En wellicht dat ze mobiele IP ranges daar buiten laten want die ranges zijn in principe bekend.
 
Ik denk dat een subaccount gewoon een optie wordt en een aanvulling is op de eerdere 2stapsverificatie test.
Of je maakt een subaccount voor die kennis, of die kennis moet steeds de verificatiecode bij degene die het hoofdaccount bezit opvragen. Zo'n subaccount zal wel gekoppeld worden aan een emailadres van de kennis en die ontvangt dan gewoon een eigen verificatiecode op zijn emailadres. Zo voorkom je voor $ 2,99 dat die inlogcode steeds moet worden doorgegeven.

Delen kunnen ze volgens mij nooit echt voorkomen. Je ip of macadres kunnen immers altijd veranderen wegens een nieuw modem, nieuw device, andere provider, verhuizing, vakantie etc.

Kortom, er komt volgens mij gewoon 2stapsverificatie en zo'n subaccount voorkomt dan dat die verificatiecode steeds moet worden doorgegeven.
 
Laatst bewerkt:
Zo'n subaccount zal wel gekoppeld worden aan een emailadres van de kennis en die ontvangt dan gewoon een eigen verificatiecode op zijn emailadres. Zo voorkom je voor $ 2,99 dat die inlogcode steeds moet worden doorgegeven.
Dat zou kunnen, maar hier is ook een makkelijke oplossing voor.
Je maakt een gedeeld email adres aan speciaal voor netflix. Daar kan dan iedereen van de netflix groep bij.

Een andere technische oplossing zou zijn om een netflix account aan 1 apparaat te koppelen dmv certificaten (onderwater, dus als gebruiker merk je dat niet). Dat is alweer een stuk lastiger om te delen.
Wil je kijken op een 2e apparaat, dan moet je een 2e licentie hebben. Dat kan alleen werken als het abonnement een paar euro kost.
Alleen is dit ook geen doen, niemand wil dat op die manier en hier zullen veel vragen over komen als mensen hun telefoon opnieuw instellen etc..
 
Goed plan van ze, er word veels te veel gedeeld, en wij dan iedere keer weer een flinke prijsverhoging betalen.
Waarom niet ook een eenvoudigere abo structuur voor de mensen die niet delen, bijvoorbeeld een UHD abo voor 2 schermen?
Wil op de OLED tv toch wel de maximale beschikbare beeldkwaliteit, echter om daar alleen de hoofdprijs voor te betalen?
Een volgende prijs verhoging zit er aan te komen, naar 19,95 of 20,95 €.
Tja dan maar geen NF meer als die verhoging doorgaat.
Eind van de maand maar eens HBO Max testen, nu nog even niet daar ik via de Next Viaplay kan meekijken
 
Terug
Bovenaan