Neotion CI+ probleem: software update gewenst

Status
Niet open voor verdere reacties.

Member 60668

Forum Gebruiker
Berichten
67
Hier in huis staan twee TVs: een Sony Bravia KDL-32W5500 en een Sony Bravia KDL-26EX320. Beide hebben een Neotion CI+ CAM van een redelijk recent model (PRD-MCIZ-3210, hardware rev 3.0 [op te vragen via het CA module menu]).

De firmwareversies zijn echter verschillend:

  • Module1 heeft firmware "update ID 1": deze module wordt in het algemeen niet herkend als de module stroomloos is geweest (bv. als de TV een hele tijd uit heeft gestaan). Module verwijderen en opnieuw insteken lost het probleem tijdelijk op (de module blijft wel goed werken zo lang als ik de TV niet uit zet).

  • Module2 heeft firmware "update ID 2": deze module eigenlijk zonder problemen.
Module1 is een door de leverancier onder garantie geleverd vervangingsexemplaar. Het exemplaar dat ik had teruggestuurd vertoonde dezelfde symptomen en had mogelijk ook firmware "update ID 1" (niet genoteerd en nu ook niet meer na te gaan).

Ik vermoed dat het probleem gerelateerd is aan de firmware van de CAM (twee modules met hetzelfde hardware defect: dat kan, maar is niet zo waarschijnlijk).

Zapp Brannigan schreeft in een andere discussie:
Voor de CAMs van SMiT en de nieuwe Neotion is er nog nooit een update geweest. Voor de oude Neotion wel, maar dat is al weer een tijdje geleden en alle recentere exemplaren hebben deze update al geïnstalleerd.
Dat laatste klopt dus niet. Als ik met Module1 via het CA module menu de firmware probeer te updaten, dan zegt de TV dat er geen nieuwere software beschikbaar is. Module2 heeft echter al recentere firmware!

Verzoek aan Ziggo: kunnen jullie de meest recente firmware voor deze CI+ CAM (Neotion PRD-MCIZ-3210) online zetten?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan