• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Neotion CI+Cam

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dwarsligger

Ik heb al een paar maanden dat kanaal 17 en 208 dat ze een paar uur goed zijn en dan weer een paar uur weg vallen met de mededeling deze zender is momenteel niet beschikbaar Ziggo geef alleen maar standaard mails van alle kabels nakijken nou mijn kabels zijn goed ik zit in postcode 2901AJ heeft iemand ook de zelfde ervaring en kan het soms in de CI+ Cam zitten en hoe kan je een CI+ Cam testen of hij goed is ?
bij voorbaat bedankt
 
Je CI+ kaart doet verder niets met de kanalen. Dus als een kanaal niet werkt, maar andere kanalen wel dan is vrijwel altijd een probleem met je signaal.

Hoe vervelend dat ook klinkt, komt dat dan weer vrijwel altijd door de kabels. Het is weliswaar een standaard antwoord, maar bijna altijd waar. Er is een kleine kans dat het signaal wat je huis binnenkomt al fout is. Dat kun je eventueel testen door je TV met een goede kabel rechtstreeks aan te sluiten op het AOP (abonnee overname punt), dat is de aansluitdoos die meestal in je meterkast zit, waar de 'groene kabel' uit de grond komt. Van die doos haal je de bestaande stekker of splitter los en daar sluit je tijdelijk je TV aan op het moment dat je problemen ziet. Heb je dan nog steeds problemen, dan zit het op je binnenkomende signaal en kun je Ziggo vragen om een monteur langs te sturen.

Is de ontvangst dan wel goed, dan moet je de kabels in je huisinstallatie controleren. Op het oog kan dat er goed uitzien, maar je moet dan stuk voor stuk je kabels weer aansluiten en steeds je TV aansluiten op het volgende deel wat je weer aansluit. Je komt dan vanzelf het deel tegen waar de storing gaat beginnen.

Meestal ontstaat de storing niet door een te zwak signaal, maar door instraling van zenders die in de buurt staan. Dat kunnen digitenne zenders zijn, maar ook mobiele telefoons, mobilofoons enzovoorts. Als je kabels niet goed genoeg afgeschermd zijn kunnen die signalen in je coax kabels terecht komen. Op de coax worden namelijk dezelfde frequenties gebruikt als 'in de lucht'. Vaak komt dit door coax-stekkers met plastic kapjes. Je moet alleen stekkers met metalen kapjes gebruiken, liefst met 'kabelkeur' keurmerk. Ook losse kabels die via een splitter lopen naar een andere kamer kunnen stoorsignalen oppikken en in je TV terecht laten komen.
 
Ik heb een Samsung 6000 ik kijk regelmatig op zelfdiagnose op het menu en daar zie je de signaalsterkte en die schommelt tussen de 65 en 79 % dat is sinds ik de tv heb 2009. en ik heb goede kabels met metalen stekkers de duurste die er zijn ,ik denk dan toch dat de verdeelkast buiten een zwak signaal afgeeft en het euvel is opgetreden sinds die zenders in HD zijn gaan zenden want kanaal 17 Disc zend ook op 917 in SD en die is wel storing vrij
 
De signaalsterkte is niet zo interessant tenzij ze echt heel laag wordt. Wat staat er bij de bitfoutfrequentie op als je op Discovery HD of Animal Planet HD afstemt?
 
Bitfoutfrequentie schommelt tussen 4,5 en 6 maar nu heb weer even goed beeld op 17 en 208 ik moet zeker kijken wanneer ik weer slecht beeld heb ?
 
Deze waarde moet gewoon op 0 staan. Kleine hoeveelheden fouten kunnen nog wel hersteld worden maar zodra het er meer worden krijg je problemen met de ontvangst. Dit heeft overigens helemaal niets met de module te maken maar duiden op een slecht signaal.
 
Maar wat is de oplossing een signaalversterker ? of de coaxkabel beter isoleren hij is 3 meter
 
De enige manier is systematisch alle onderdelen uitsluiten, zie Cees’ bericht. Meestal is het iets simpels als een niet goed afgeschermd onderdeel, een slecht gemonteerde stekker of een kabel die te ver gebogen is geweest. Een versterker lijkt mij, gezien de signaalsterkte, niet de oplossing; bij mij komen veel zenders aanzienlijk zwakker binnen op de TV.
 
bedankt voor jullie adviezen ik heb een vermoeden dat de zenderkast buiten de hoeveelheid data niet aankan het zijn wel toevallig HD zenders die slecht doorkomen en mijn coaxkabel staat 3 meter van de hoofdaansluiting daar kan het niet aan liggen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan