Nederlandse Viaplay-abonnees krijgen in 2024 toegang tot F1 TV Pro

Messi Forever

Forum Gebruiker
Berichten
267
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
F1 Viaplay.jpg
Viaplay voegt F1 TV Pro gratis aan abonnement toe: opmaat naar nieuwe overeenkomst uitzendrechten?

Viaplay heeft de overeenkomst met FOM voor het seizoen 2024 uitgebreid. Hierdoor krijgen Nederlandse Viaplay-abonnees volgend raceseizoen gratis toegang tot online streamingdienst F1 TV Pro

Lees verder ...
 
Dit zinnetje “Het losse F1 TV Pro-abonnement – dat veel goedkoper is dan het abonnement van Viaplay – blijft in Nederland gewoon verkrijgbaar” stelt mij in ieder geval gerust.
Als dat losse abonnement in NL zou verdwijnen dan moest ik maar naar het kampioenschap kantklossen gaan kijken :D
 
Gaan ze dan ook het lineaire gedeelte los laten?

Ik bedoel dus de lineaire zenders bij de providers?
Viaplay extra bij Ziggo.

Ze hebben het er vaker over gehad maar is nooit gebeurt.

Ik heb ook het idee ( mijn perceptie wellicht) dat het FOM viaplay wederom aan het helpen is.
Vreemd dat ze nu weer gesteund worden door het FOM.
Alles om de prijs voor Ziggo ( de de F1 in deze tijden ook goed kan gebruiken) meer op te drijven.
Alsof Ziggo sowieso al niet genoeg op moet hoesten.

Dat dit zomaar mag.. kennelijk wel dus. Ik vindt het zeer bedenkelijk.
 
Laatst bewerkt:
Viaplay is gestopt met jaarabo,s. Dus daar gaan ze kennelijk niet op terug komen.
Blijft F1 pro dat dan wel doen?
Het is al goedkoper. Ja omdat er minder geboden wordt maar velen willen F1 kijken en de rest misschien niet.
Als men de prijs van een jaarabo gaat rekenen bij F1 pro wordt het verschil wel erg groot tov van Viaplay.

Ik blijf het apart vinden dat F1 pro fors met viaplay is aan het concurreren. Maarja nu dus ook zelf bij Viaplay te zien.
 
Laatst bewerkt:
F1tvpro is van de F1 zelf. Dat zal dus niet zo snel verdwijnen. En gelukkig maar. Ik vind viaplay te duur.
 
F1tvpro is van de F1 zelf. Dat zal dus niet zo snel verdwijnen. En gelukkig maar. Ik vind viaplay te duur.
Dat kan zijn maar in Duitsland heeft SKY het toch anders geregeld. F1 pro niet beschikbaar behalve dan voor klanten die al en abo hadden lopen. Nieuwe klanten is dus niet meer mogelijk dus dan moet je naar Sky toe.

Op zich kan je de keuze van SKY ook wel begrijpen als er zoveel geboden wordt en een partij al het FOM dan keiharde concurrentie gaat plegen terwijl jij miljoenen hebt moeten betalen.
Ik vindt het ook te makkelijk om de huidige situatie( F1 pro nu beschibaar bij Viaplay) als destijds toen Ziggo F1 pro 'gratis'aangeboden heeft. Ja dat was exclusief voor de Ziggo klanten.

Nu is het FOM viaplay wederom aan het helpen om voor eigen gewin nog meer in het laadje te brengen. Dat Ziggo _toen viaplay er nog niet was _ook heel veel geld geboden heeft wordt dan makkelijk aan de kant geschoven. Nog even afgezien dat Ziggo in deze moeilijke tijden het ook goed kan gebruiken dat ze de F1 rechten in handen krijgen. Het mag kennelijk allemaal ,maar of het netjes is dat is een andere vraag.


Tot slot ik kwam erachter dat F1 pro de regels die ze zelf opstellen helemaal niet handhaaft. Ik heb het over het kijken op meerdere schermen:

Er wordt bij F1 pro gesproken over 6 devices. Als ik het goed heb betekent dat dus dat je op 1 groot scherm( dus je tv met bijvoorbeeld android tv erop) en dan op andere apparaten zoals een tablet,pc of smartphone kan kijken.
Kijk maar eens wat streamwijzer hierover zegt( zie link hieronder).

https://www.streamwijzer.nl/f1-tv-pro-hoeveel-schermen-tegelijk-account-delen/

Daar staat letterlijk dat je maar op 1 apparaat de live stream kan kijken. Viaplay is wel duurder is maar dat je dus wel aan accountsharing kan doen. M.a.w je kan dan op 2 grote schermen tegelijkertijd kijken iets wat bij F1 pro dus niet mogelijk zou moeten zijn.

Nu kwam ik er dus achter dat dit dus wel het geval is..Er is kennelijk dus wel degelijk op 2 grote schermen de live race te kijken al dat niet met een trucje zoals het inzetten van Chromecast.

Ik haal dit aan omdat het laat zien dat je zo in feite de concurrentie nog harder gevoerd hebt. Je bent dus in feite nog steeds jaarabo,s aan het aanbieden ,en mensen kunnen voor de prijs per maand dus in feite ook nog hun feeds delen op zulke wijze dat zij beiden op hun grote schermen de live race kunnen volgen. Net zoals dat bij Viaplay met accountsharing het geval is.
 
Mocht desondanks het bod onder het door FOM bedachte bedrag blijven, dan kan de rechtenhouder alsnog besluiten om de rechten in eigen beheer te houden en in Nederland exclusief via F1 TV Pro aan te gaan bieden. Iets dat op dit moment bijvoorbeeld al in India gebeurt.
https://www.totaaltv.nl/nieuws/is-viaplay-al-stilletjes-afscheid-van-nederland-aan-het-nemen/

Moet erbij zeggen dat het naar mijn idee te makkelijk is om te stellen dat als er beneden peil geboden wordt dat F1 pro het dan wel op eigen houtje zou kunnen doen zoals in India.
Ik geloof dat niet.

Want een F1 pro heeft voor velen de app in de google play store helemaal niet beschikbaar. Dus als ze het alleen willen gaan doen kan het opeens wel?

Dan zal juist F1 pro in de problemen kunnen komen met hun streams, dus als ze eerlijk zijn hebben zij ook de providers nodig.

Nu proberen ze viaplay te redden die in feite op de rand van de afgrond staat.Ook al vanwege de slechte reputatie en ze nog moeten zien om hier winst te kunnen maken. Want als die het op eigen houtje gedaan hadden( ze hadden alles toch perfect op orde) dan waren ze allang in de afgrond gedonderd.

Ook F1 pro zie ik het in zijn eentje niet doen.. waarom het in India wel mogelijk zou zijn is mij op dit moment een raadsel.

Voor SKY is dat anders want die is provider en biedt de lineaire streams aan. Ziggo en SKY konden ook 4K aanbieden. Reden: De lineaire streams.
 
Laatst bewerkt:
Dat is weer heel wat leesvoer voor de zaterdagmiddag @Pietlut , maar wat wil je hier mee zeggen, in het kort?
 
Dat is weer heel wat leesvoer voor de zaterdagmiddag @Pietlut , maar wat wil je hier mee zeggen, in het kort?
Wat ik gezegd heb. Als je vindt dat ik teveel schrijf dan gewoon niet lezen en mij negeren. Heel simpel.
Ik heb het al vaker gezegd. Als het je niet bevalt kan je mij gewoon negeren.
Kort en krachtig.
 
Duidelijk, maar is niet persoonlijk bedoeld, bedoel alleen dat je af en toe wat lang van stof bent.
En negeren? neuh, ik waardeer je mening :6
(Als je mensen of meningen gaat negeren lees je op den duur alleen je eigen mening ;) )
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan