Nederlanders houden graag zelf controle over hun online veiligheid

Provider Forum

Officieel account
Berichten
87
Slechts één op de drie Nederlanders voelt zich echt veilig online. Gevoelens van onveiligheid worden vooral veroorzaakt door zaken zoals hacken, phishing en identiteitsdiefstal. Bovendien geeft slechts een kwart van de Nederlanders aan zelf voldoende technische kennis te hebben om hun online veiligheid te waarborgen. Toch blijkt dat Nederlanders graag zelf controle houden over hun online veiligheid.

Verder lezen...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zeer tegenstijdig maar wel een bevestiging van wat algemeen bekend. Gewoon zonder kennis van zaken je online veiligheid zelf willen regelen. En dan klagen als het een keer mis gaat :D
 
Dat hele verhaaltje is gewoon onzinnige marketing en vrijwel niets zeggend.

Bovendien als men echt veiligheidsproblemen wil oplossen dan moeten we om te beginnen af stappen van die grote tech bedrijven en die cloud bullshit van ze. Want daarmee creëren ze juist afhankelijkheid en veel risico's voor de gebruiker.. (voor hun portomonee beter, voor ons slechter) Tevens als ze 90% van de malware ellende willen oplossen kan dat door cookies en allerlei code uitvoering uit de browsers te halen, dat hoeft niet aan de client zijde uitgevoerd te worden, dat kan ook prima aan de server-zijde.

Maar juist die grote bedrijven willen dat allemaal liever niet, hun verdien model (jou data) moet in tact blijven. zij zijn de reden dat het allemaal onveilig blijft.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan