NAT probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

djdacore

Wij hebben in ons bedrijf Ziggo Zakelijk. Daar hangt een Hitron Technologies BVG-36531 Modem. Omdat die modem alleen statische ipadressen doorgeeft moet je de router die daar achter hangt het vaste IP adres inkloppen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
zo te zien is dat modem ook alleen een modem, dus zonder router functionaliteit. De portforwarding moet je dus in je router doen.
Aangezien je niet aangeeft welke router je gebruikt is dat verder dan lastig te zeggen wat er fout gaat. In principe zou portforwarding niet zo moeilijk ingesteld kunnen worden, meestal hoef je alleen de externe poort (22 of een alternatieve poort) en het ip-adres van je interne computer en de poort daarvan hoeven in te voeren. Geen extern ip-adres invoeren in je portforwarding regels.

Geef anders even door welke router je probeert en wat daarvan de instellingen zijn die je geprobeerd hebt.
 
Inderdaad het is niet moeilijk in te stellen. Overal gaat dat ook goed zoals thuis of ergens anders. Alleen daar krijg ik het maar niet voor elkaar.
Zodra ik de poort open zet (gewoon bij "Doorsturen 1 poort", oftewel port forwarding). Externe poort 22 Interne poort 22 doorzetten van/naar 192.168.178.200 (voorbeeld).
Het is niet voor het eerst dat ik poorten forward, dat gaat verder altijd wel goed. Alleen hier pikt hij het niet op als ik van buitenaf benader.
Of ik nou 22 pak , of 3389 RDP of 8080 voor een webcam.
Het lijkt of Ziggo iets blokkeert bij die modem (de Hitron Technologies, BVG-36531). Dat daar nog iets van een NAT in zit?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik vermoed dat er verder geen NAT in zit als ik de specs op internet opzoek. Het zou kunnen dat er nog een firewall of blokkering of zo in zit, maar eigenlijk verwacht ik dat niet. Maar wellicht kan de zakelijke helpdesk je daar meer over vertellen. Voor de linksys router is het zo te zien ook simpel. Ik zie dat daar geen instelling in om ook het afzender ip-adres in te stellen. Daar worden vaak fouten mee gemaakt omdat mensen denken dat ze daar hun ip-adres in moeten stellen en dan kom je er niet in. (daar hoort dan 0.0.0.0 te staan).

Hier staat een handleiding om je router op poort 22 te laten forwarden. Ik neem aan dat je zeker weet welk ip-adres je router heeft zodat je op het juiste adres probeert te connecten (dacht dat je meerdere ip-adressen kon hebben).

Eventueel nog even controleren of er ook geen firewall aan staat in je router. die poorten tegenhoudt.
 
Dat klopt helemaal wat je zegt. Ik voer bij forwarding alleen het ip adres van de desbetreffende pc in, en de poortnummers. Ik stel dit soort dingen vaker voor mensen in, dus heb er best wat ervaring mee. Alleen dit was ik nog niet tegengekomen. Ik krijg het idee dat het geen zin heeft om mijn router in te stellen omdat er misschien ook nog iets door de modem geblocked word of iets dergelijks. Daarom dacht ik dat iemand mij hier een antwoord op kon geven.
Misschien was het een bekend iets. Ik zal morgen eens bellen met Ziggo om te vragen wat er mis kan zijn. Ik weet ook zeker dat de instellingen goed moeten zijn omdat ik die heb laten staan. Eerst thuis geprobeerd, toen meegenomen en deze router geplaatst. Het enige verschil was de WAN verbinding.
Firewalls en alle verdere instellingen wel 10x bij langsgelopen.

Bedankt voor jullie feedback, ik laat wel even weten wat het was !
 
Ik krijg het idee dat het geen zin heeft om mijn router in te stellen omdat er misschien ook nog iets door de modem geblocked word of iets dergelijks. Daarom dacht ik dat iemand mij hier een antwoord op kon geven.

Probleem is dat het modem wat jij hebt niet een bekend modem is voor 'consumenten'. Die gebruiken modems van Cisco of Ubee. Je hebt ook een 4 kanaals modem en de consumenten modems hebben 8 kanalen en werken daarom wat stabieler bij hogere snelheden. Dus of zo'n Hitron modem nog speciale problemen of instellingen heeft is onbekend.

Mocht je de oplossing vinden via de helpdesk, laat het dan nog even weten aub, misschien hebben toekomstige lezers die hier via google terecht komen daar dan ook nog wat aan.
 
Wat ik ook bij NAT instel, en welke pc of apparaat ook, hij lijkt er helemaal niks mee te doen. Of ik nou één poort forward, of een poortrange, of een ander IP adres hij blijft weigeren lijkt het.
Ook heb ik verschillende soorten routers gebruikt omdat ik eerst twijfelde aan de router. Hier ligt het niet aan blijkt.
Ziggo zakelijke lijn met een HItron Technologies modem.

Als ik van buitenaf naar de router ga en ik stel 'beheer' in via bijvoorbeeld poort 5000 dan kom ik er op afstand prima in.
Daarom is het zo raar dat NAT niet werkt.
Als ik de router mee naar huis neem en hetzelfde thuis probeer gaat het wel goed.
Ik denk toch dat het bellen word met Ziggo om te kijken of er nog iets anders kan zijn.
 
Misschien een stom iets, maar toch beter om even na te kijken.
Weet je zeker dat je het juiste externe IP adres benaderd op poort 22?
Ik meen dat Zakelijk 8 IP adressen krijgt, of niet?

Wat ik zeg, het zal wel niet maar kan geen kwaad om even goed na te gaan :)
Het lijkt me namelijk dat NAT gewoon werkt (want thuis ok) en je modem doet het ook (want beheer werkt).
 
Ja dit klopt precies.

Wij hebben (voorbeeld, de echte is uiteraard anders)
WAN IP:217.128.53.38 (tm 42 mag gebruikt worden!)
subnetmasker 255.255.255.248
gateway 217.128.53.37
dns 212.54.35.25
dns2 212.54.40.25

Deze statische gegevens hebben we doorgekregen van Ziggo. Dit klopt ook omdat ik op afstand gerust in de router kan komen op welke poort dat ik ook instel. Dit gaat goed. Alleen de interne NAT als ik daar iets instel lukt het niet. Ik heb ook al door andere mensen laten kijken of ik iets over het hoofd zie maar die zeggen ook dat dit goed moet werken zo. Op een ander IP adres ingesteld, andere poorten geprobeerd maar zonder succes.
Neem ik de router mee naar huis en stel ik alles daar in gaat het goed. Het moet dus aan de ISP liggen. Dat lijkt mij heel duidelijk.
Ik denk ik plaats het hier, zodat ik niks over het hoofd zie.
 
Neem ik de router mee naar huis en stel ik alles daar in gaat het goed. Het moet dus aan de ISP liggen. Dat lijkt mij heel duidelijk.
Ik denk ik plaats het hier, zodat ik niks over het hoofd zie.

Maar hoe stel je het thuis dan in ?
Met dezelfde vaste ip-adressen ?
Of laat je dan via dhcp het adres instellen ?

(het zou bijvoorbeeld kunnen dat met dhcp de firewall in de router automatisch goed gezet wordt en dat je met handmatig instellen ook in de firewall nog zaken moet voorzien van het juiste publieke ip-adres en/of subnet of zoiets)

Ik zou niet weten hoe dit aan de ISP kan liggen, want NAT portforwarding is iets wat in de router gedaan wordt, het modem doet daar helemaal niets mee en poorten worden niet geblokkeerd in het modem.

Je zou nog kunnen proberen door een PC met die ssh server direct op het modem aan te sluiten met een publiek ip-adres. Dan zou je er wel direct op binnen kunnen komen, tenzij de firewall van die pc dan het verkeer tegenhoudt. Als je dat werkend hebt zou je de router er tussen kunnen zetten en dan kijken waarom dat mis gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan