• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

NASN-europe

X

Xetec

Jammer dat NSAN Europe de rechten niet heeft van het NBAbasketball. Om daar nu alleen sport1 voor te nemen zie ik niet zo zitten.
Weet iemand hoe het zit met die rechten en hoelang die vastliggen, en of nasn dus niet mag uitzenden om dat chellomedia de rechten heeft?
 
Hoi Xetec,

Inderdaad jammer. De versie van NASN die wij te zien krijgen, is bestemd voor heel Europa. Ik weet er het fijne niet van, maar ik zou me kunnen indenken dat de NBA de rechten liever per land verkoopt. Zo levert het wellicht meer centjes op. In Nederland mag ChelloMedia wedstrijden uitzenden (wat ze helaas maar mondjesmaat doen), maar in Frankrijk is er zelfs een 24/7-satellietkanaal, helemaal gewijd aan de NBA.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft de Engelse versie van NASN wel de rechten op NBA-wedstrijden. Ik heb me laten vertellen dat de beeldkwaliteit van dat kanaal ook veel beter is. Daar staat tegenover dat het daar een soort premiumzender is. Je betaalt er dus meer voor.

College basketball is trouwens ook best aardig om te zien. En over een maandje begint het honkbalseizoen weer.

Paul

Paul
 
Terug
Bovenaan