• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

NAS + Rasperry pi Xbmc

Status
Niet open voor verdere reacties.
O

Orca45

Graag zou ik in contact willen komen met mensen die werken met een NAS + Rasperry pi Xbmc.
Ik sta op het punt om deze configuratie aan te schaffen, maar stuit tegen een probleem.Ik ben nu bij 2 collega's geweest die deze configuratie hebben draaien maar kunnen mij hierbij niet helpen, daarom vraag ik het hier op het Ziggoforum.

Als ik via nieuwsgroepen DVD's of Bluerays download, krijg ik bij DVD's 95% hiervan 2 directories nl: AUDIO_TS + VIDEO_TS. En in de VIDEO_TS directoy staan een aantal VOB-bestanden. Bij een BlueRay krijg ik 1 directory met BDMV en hieronder andere directories en verschillende bestanden.

Nu wil ik deze DVD's en BlueRays toevoegen aan mijn NAS.
Het op de NAS zetten is geen probleem, alleen het kenbaar maken aan de Rasperry pi Xbmc. Hij herkent ze wel, maar niet als 1 file maar diverse files, waarschijnlijk alle VOB bestanden die in de VIDEO_TS directoy staan. En krijg de DVD dan ook niet werkend, Hij speelt wel af, maar zonder geluid/ondertiteling en nadat de VOB bestand klaar is stopt de film.

Wat doe ik fout ?

Is het alleen mogelijk om een DVD of BlueRay als 1 file op de NAS te zetten ?
Zoja:
- Welke Bestandformaat moet ik dan kiezen ?
- Moet ik deze huidige bestanden dan converteren naar een ander formaat ?
- Als het dan als 1 file geconverteerd is:
- Kan ik dan nog wel mijn menu oproepen ?
- Kan ik mijn ondertiteling wijzigen ?
- Kan ik van kanaal wisselen (geluidskanaal) ?

Welke remote applicatie gebruiken jullie hiervoor ?

Graag zou ik dus hier iemand willen spreken die verstand van zaken heeft en die mij hierbij kan helpen.

Ik hoor graag van iemand.
Orca45
 
Ik heb een andere setup maar vooruit (NAS en 2x popcornhour en 1x Dune).
Met een brandprogramma kan je je DVD omzetten en opslaan als één ISO bestand. Dan werkt het op veel mediaplayers vaak wel.
Van bluray weet ik het niet in jouw setup. Ik heb BD-lite op mijn Dune en die kiest automatisch het grootste bestand wat in 99% de film is.
In alle gevallen kan je ondertitels en audio gewoon met je remote selecteren zonder in het menu van DVD of Bluray te komen.
 
Ik heb vaak genoeg door gewoon de VIDEO_TS.IFO te openen met XBMC een DVD afgespeeld. Talen en ondertitels kun je dan gewoon selecteren naar wens.

Let er met de raspberry pi wel op dat je voor MPEG2 en VC1 video aparte licenties moet kopen als je hardware (lees GPU) decoderen wilt gebruiken (https://www.raspberrypi.com/license-keys/).

Eventueel kun je met DVD2MKV de films ook omzetten naar een MKV container, dit converteert niks maar maakt de boel wat overzichtelijker. Ik geloof dat talen en ondertitels dan meegaan, maar ik gebruik het niet vaak genoeg om het zeker te weten. :rolleyes:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bedankt voor jullie snelle antwoord.
Alleen zodra ik de Rasperry aanzet en synchroniseerd met de NAS, ziet hij ook alle andere bestanden in de VIDEO_TS directoryen maakt hij een grotere database aan.
Hoe kan ik dit voorkomen ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb ook xbmc in combinatie met een nas.

Ik heb alle films in een eigen submap staan, de submapnaam is de titel van de film. De film zelf is meestal een mkv container (ik gebruik daarvoor makemkv), maar ook VOB files gaan goed.

Ik denk dat je ergens een foute setting in xbmc hebt, gebruik je wel 'speelfilms' in plaats van 'Videos' binnen xbmc??
 
Wat uitgebreider:
Binnen xbmc heb je de share map aangegeven van de nas waar je films staan. Je kunt aangeven dat deze map als inhoud 'speelfilms' heeft (of series). Je kunt ook nog een 'Scraper' aangeven (bv moviemeter of the movie database). Als het goed is maakt xbmc hierna een compleet overzicht van je speelfilms en series inclusief omschrijving, plaatjes enz.

Ik gebruik trouwens niet meer de Raspberry Pi hiervoor die is daar te traag voor. Ik heb hiervoor een mini pc aangeschaft.
 
Ik heb ook xbmc in combinatie met een nas.

Ik heb alle films in een eigen submap staan, de submapnaam is de titel van de film. De film zelf is meestal een mkv container (ik gebruik daarvoor makemkv), maar ook VOB files gaan goed.

Ik denk dat je ergens een foute setting in xbmc hebt, gebruik je wel 'speelfilms' in plaats van 'Videos' binnen xbmc??
Offtopic maar waarom gebruik je submappen? Voor srt en nfo bestanden soms?

Kan je niet uitsluiten dat het aan XBMC ligt door gewoon het bestand aan te klikken? Bij de popcorn maakte het soms ook uit of je op play of enter/ok drukte trouwens.
 
Misschien heb ik het mis maar zoals ik het begreep is zijn probleem niet het afspelen maar dat hij allemaal losse bestanden (de vob files) ziet binnen xbmc.

De 'submap per film' gebruik ik om ook op map (of share) niveau wat structuur te krijgen in de films en inderdaad staan hier ook de srt en nfo files in.
 
Wat ik ook nog gedaan heb is de xbmc database centraal op de nas gezet als mysql database. Of ik nu xbmc op de mediaspeler, pc of laptop gebruik, ik heb overal dezelfde info :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan