Naar draadloos Cisco 3628 en snelheid

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

Eef1967

Ik heb een nieuw Cisko 3628 modem, helaas onmogelijk te activeren en Ziggo onbereikbaar, er brandt maar 1 groen lampje dus dat gaat 'm niet worden helaas...echter ik lees dat de snelheid erg verlaagd wordt als je via zo'n modem draadloos internet binnenhaalt.

Hoe krijg ik een snel draadloos internet? Gaat dat tegenwoordig wel met zo'n modem van Ziggo of moet ik dan een router achter dit nieuwe modem hangen? Of in plaats van? Ik heb altijd via de kabel internet gehad dus dit is nieuw.
Heb Alles in één plus en wil geen tragere verbinding krijgen.

Vooralsnog weer aan een draadje, jammer dat het nooit eens gewoon werkt en je dan weer veel geld kwijtbent aan de helpdesk.
 
Goedemiddag Eef,

Vervelend dat je problemen had met de modemactivatie :-( Is het inmiddels gelukt? Zo niet, ontvangen ik graag je klantnummer en postcode/huisnummer in een privébericht. We kijken dan wat er precies aan de hand is.
Op draadloos internet kunnen we geen garanties geven. Dit is afhankelijk van storingsfactoren in de buurt. Zie ook: https://bit.ly/overwifi. Wel kunnen we helpen de wifi verbinding zo optimaal mogelijk te maken. Mocht je traag draadloos internet ervaren dan horen we het graag.

Grt.
 
Dank! Mijn snelheid was 60 mb/s en is nu 25 mb/s dus een aanzienlijke afname. Is wel in orde nu, ik kan ermee werken, sneller mag van mij, maar is geen must ofzo. Ik gebruik maar 1 laptop en zit enkele meters van de router. Heb ook een dect telefoon die staat aan de andere kant van de woonkamer.

Kreeg de tip om de EnGenius EUB9603H WiFi USB ontvanger 150 Mbps (adapter) op de laptop aan te sluiten zodat ie beter het wifisignaal vanuit de router kan ontvangen. Is dat zinvol?
Of overdreven?

Eerder heeft een Ziggo mij meegedeeld dat een losse router sneller zou zijn, maar wellicht zijn deze nieuwe modems met router al veel verbeterd en telt dit niet meer?:wink:
 
Ok, mooi dat het wel werkend is! Je kunt nog proberen het wifi kanaal van het modem te wijzigen. Hoe rustiger het kanaal, hoe sneller en stabieler de verbinding. Zie ook: https://bit.ly/WiFiKanaal.
Met de wifi adapter die jij noemt heb ik zelf geen ervaring. In veel gevallen kun je het wifi signaal inderdaad verbeteren met een externe router, home plug of range extender. Maar als je altijd maar enkele meters van het wifi modem zit te werken, lijkt me dat inderdaad overdreven.
Hopelijk kun je de wifi dus verbeteren door het kanaal te veranderen. Doorloop anders ook eens: https://bit.ly/TraagWifi. Succes!

Met vriendelijke groet,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan