• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Na een aantal dagen modem restarten

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Brio Rhymes

ik moet om de zoveel dagen mijn modem restarten. Nou is de vraag : Of het aan die release datum ligt of dat het misschien niet goed geconfigureerd is.

Dit probleem heb ik bij een paar mensen gezien maar bij niemand heb ik echt een goede uitleg gezien of een goede oplossing.

Misschien heeft een van jullie dit probleem opgelost.

THNX
 
Je kunt met ipconfig (Win NT/2K/XP) kijken wanneer je een lease verkregen hebt en wanneer deze verloopt.

Via Start > Uitvoeren > CMD > OK kom je in de DOS Box. Hier kun je het commando ipconfig /all geven.

Mocht je met Windows 95/98 werken, dan kun je met het commando winipcfg kijken hoe het zit met de lease. Dit kan via Start > Uitvoeren > winipcfg > OK.

Als de lease-tijd overeenkomt met de tijd die tussen de resets zit, dan zou je kunnen zeggen dat hier een probleem ligt.

Nu weet ik niet of de helpdesk hier een goede oplossing voor weet... Je kunt het bovenstaande altijd eens proberen en bij de helpdesk neerleggen.
 
Misschien werkt dit voor je, maar volgens mij is het per regio verschillend.

Geen dhcp gebruiken 8)

Gewoon je chello instellingen vast (fixed) instellen.

Hier had ik ook vaak gezijk met dhcp releases.
Ik heb de tcp/ip settings vast ingesteld en geen gezijk meer.
(deze methode heb ik correct werkend toegepast in Amsterdam & Wageningen) dus misschien heb je die dhcp helemaal niet nodig op je chello aansluiting.
Tenzij na laatste dhcp release de release verlopen is en je fixed setting wegvalt. Dan zit je dus in een gebied waar dhcp noodzakelijk is.

laat me even weten of het werkt.

succes... https://www.kickass.tk
 
Ook bij het verlopen van je IP lease moet een modemreset niet noodzakelijk zijn. Het feit je alleen het modem hoeft te resetten om verbinding terug te krijgen sluit mijns inziens problemen met NIC, tcp/ip stack aan jou kant uit.

Als het hier gaat om een Motorola surfboard, dan raad ik je aan de helpdesk te bellen. Zij kunnen dan de softwareversie op het modem aflezen en indien nodig upgraden. De oudere firmware kampt namelijk met een buffer probleem.

suc6!
 
Hmm, graag even welke modem en welk Platform je gebruikt,...ik vermoed namelijk een configuratie foutje van je NIC dat veel voor komt en dezelfde sympthomen heeft. staat je Netwerkkaart op 10 Base T ?? maar zoals ik al zei: graag even je Paltform en modem vermelden voor een gevat antwoord. Groeten, Eddy.
 
ik heb een SOHO router

en ik heb op

pc1 win2000

pc2 winXP

moet ik anders niet gewoon een nieuwe netwerkkaart prob
of ........

k ga ff nieuwe firmware checke die ik heb gedownl

jullie horen het wel.
 
???volgens mij is het dat als ik steeds een nieuwe ip adres ontvang mijn
router auto afsluit. Totdat ik weer restart, hij dan een auto ip krijgt via
dhcp. "Dat gebeurt bij mij om de 2 tot 7 dagen" >:D

Dan zou de vraag zijn krijgen jullie ook steeds nieuwe ip's van chello of hoe
zit het dan. O0

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

THNX :][
 
Misschien toch je router brak, maar ik heb nog niet kunnen afleiden welk modem je hebt.

Normaal gesproken ligt dit probleem aan een netwerkkaart die zijn vak niet verstaat, maar omdat je router nu het eerste punt is na je modem(dus eigenlijk nu de nic is) zou het dus kunnen zijn dat je router het probleem geeft.

Het is echter met het Terayon platform wel eens zo dat ze je arp list even moeten leeggooien, en vervolgens loopt hij weer als een zonnentje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan