• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Na aansluiten Chello slecht beeld Ned 1,2,3 en Belgie

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MR-PD

Ik heb net Chello entry geinstalleerd met zo'n doe het ff zelf pakket.

Leek wel een pakket van de Ikea.. :-\ ::) schroefjes paste niet, netwerkkaart miste,
slechte beschrijving..
en waar ik ook niet op gerekend had was dat ik een hele splitterkast moest ophangen. Dus
ik moest boren in de muur.

Maarja Chello werkt in ieder geval, maar toen ik de tv aanzette was het beeld op
nederland 1,2 en 3 waanzinnig ruk. Ook was dit het geval bij de 2 belgen.
Het vreemde is echter dat RTL 4 en 5 en SBS en Yorin enz heel goed zijn.

Heeft iemand een idee? Ik dacht zelf aan de signaalsterkte aan te laten passen door UPC

Patrick
 
Kijk de aansluiting van de coaxkabel op die splitter eens na. Het lijkt op een probleem veroorzaakt door een slecht gemonteerde kabel.
 
Een netwerkkaart krijg je nooit van Chello.
Mocht je bij een volledige installatie een netwerkkaart krijgen, dan komt die van de onderaannemer af (en dus niet van chello).

En het lijkt inderdaad op een slechte installatie als je alleen last hebt met de publieke zenders (dat zijn namelijk de zenders waar als eerste storing bij optreed als er een slechte installatie is.
 
als sommige tv zenders niet goed doorkomen , maar andere wel van prima beeldkwaliteit zijn , lijkt me dit niet aan je kabel te liggen. Want als de kabel slecht is aangesloten zijn alle zenders slecht en niet een paar. (toch?)

Waarschijnlijk effe upc bellen en vragen of ze het radio/tv signaal wat kunnen opkrikken (meer decibel/amplitude). Eigenlijk ook logisch gevolg, immers de coaxsignaal wordt nu door 3 (radio/tv/kabelmodem)gesplitst ipv 2 (radio/tv). (soms wilt de splitter zelf wel eens bagger zijn, maar vaak gebruiken ze die professionele met schroef sluiting.) Ik kijk ook niet gek op als je ook nog es een kabelmodem hebt die soms niet synchroom is, waarschijnlijk ook door te zwak signaal.

Of eventueel (als je helpdesk het niet begrijpt) een monteur laten langskomen om je signaalsterkte te laten meten, deze zal in je woning weinig uitvoeren, maar de monteur zal wel doorgeven dat je signaal te zwak is. En zo hoef je niet op je handen / hoofd te staan om het bij de helpdesk duidelijk te krijgen.
 
www.48KHz.tk zei:
als sommige tv zenders niet goed doorkomen , maar andere wel van prima beeldkwaliteit zijn , lijkt me dit niet aan je kabel te liggen. Want als de kabel slecht is aangesloten zijn alle zenders slecht en niet een paar. (toch?)

Dat klopt niet. Laagfrequente zenders kunnen slecht zijn door een slecht contact, daar hebben de hoogfrequente geen last van. Je moet dus even met een bijgeleverd kabeltje je tv aansluiten en kijken of je het probleem nog steeds hebt. Meest waarschijnlijk is dat je een slecht contact hebt gemaakt bij het aansluiten van de splitter.

www.48KHz.tk zei:
Waarschijnlijk effe upc bellen en vragen of ze het radio/tv signaal wat kunnen opkrikken (meer decibel/amplitude). Eigenlijk ook logisch gevolg, immers de coaxsignaal wordt nu door 3 (radio/tv/kabelmodem)gesplitst ipv 2 (radio/tv). (soms wilt de splitter zelf wel eens bagger zijn, maar vaak gebruiken ze die professionele met schroef sluiting.)
Ik kijk ook niet gek op als je ook nog es een kabelmodem hebt die soms niet synchroom is, waarschijnlijk ook door te zwak signaal.

Afhankelijk van wat er geplaatst is wordt het signaal met een bepaalde hoveelheid gedempt. Als het signaal al scheef binnen kwam (laagfrequent onder niveau en hoogfrequent wel goed) dan ga je dit na plaatsing van splitter op die zenders zien. Dus inderdaad, upc bellen. Het signaal wordt dan vanuit de versterker in hun netwerk niet op een goed niveau uitgestuurd.

Of eventueel (als je helpdesk het niet begrijpt) een monteur laten langskomen om je signaalsterkte te laten meten, deze zal in je woning weinig uitvoeren, maar de monteur zal wel doorgeven dat je signaal te zwak is. En zo hoef je niet op je handen / hoofd te staan om het bij de helpdesk duidelijk te krijgen.

Goed plan! Als je alles wat ik bij de eerste opmerking hebt getest en dat geen resultaat oplevert.
 
Even ter info, UPC is alleen verantwoordelijk tot het punt waar je CAI binnenkomt. De thuisinstallatie valt hier dus buiten.

Hoe dan te handelen. Sluit je TV direct aan de CAI aansluiting waar hij het huis binnen komt, over het algemeen is dit meterkast of de woonkamer. Met een draagbare TV werkt dit uiteraard het meest ideaal. Het gaat er ook overuit dat je een korte coax kabel gebruikt. Is je beeld nu scherp, dan hoef je UPC niet te bellen want dan is hun signaal goed (sterkte bij binnenkomst ligt tussen 60 en 70 dB). Is het beeld niet goed, dan moet je direct bellen.

Volgende wat je dan moet doen is steeds een stap toevoegen. Eerst de 2-weg splitter, dan TV erop. Is dat goed, ga dan weer een stap verder. Op een gegeven moment kom je er vanzelf achter waar het probleem ligt.

Hou er rekening mee dat doorgaans het gebruik van 2 2-weg splitters (dit wordt vaak zo gedaan om eerst de kabelmodem af te takken en vervolgens 2 TV's) vaak al een onvoldoende signaal oplevert (- 7dB). Vooral hoogfrequente zenders beginnen dan te storen. Je komt er dan eigenlijk niet aan onderuit om een antenneversterker te installeren. Koop in dat geval een die je af kunt stellen, die zijn wel iets duurder maar beter dan de niet-afstelbare die er simpelweg +10dB bovenop knallen wat weer ongewenste situaties kan opleveren (TV-beeld gaat strepen, het 'verslikt' zich als het ware, hetzelfde resultaat als dat iemand heel hard in je oor schreeuwt).

Hoe dan ook, kijk je thuisinstallatie goed na. Gebruik metalen connectoren (tabee Praxis!) en dikke COAX kabels (RG6). Deze hebben het minste signaalverlies. Het is even een investering, maar dan ben je ook van het geouwehoer af en scheelt je weer een x aantal leefjaren gezien de gedaalde bloeddruk ..

Dat het signaal niet goed is van UPC komt overigens wel voor, maar niet vaak. Toevallig heb ik er ook last van gehad. Mijn kabelmodem sprong op een gegeven moment om de haverklap om een rode led en ging dus off-line. UPC gebeld, die gaven eerst de schuld aan de antenneversterker. Deze zat er echter al jaren dus daar kon het niet aan liggen. Ze hebben een monteur langsgestuurd en de meette met een amp-meter dat inderdaad het signaal te scheef was waardoor het internetsignaal te zwak was. Hij even gebeld met de thuisbasis en een half uur later was het opgelost. Nooit geen last meer van gehad sindsdien.

;)
 
Ik heb de meegeleverde splitter (metalen) inderdaad aangesloten met zo'n schroef verbinding. En direct vanaf de splitter met 1 meter coax naar de tv. Maar voordat ik alles aangesloten had was nederland ook als niet helemaal jofel.

Afhankelijk van wat er geplaatst is wordt het signaal met een bepaalde hoveelheid gedempt. Als het signaal al scheef binnen kwam (laagfrequent onder niveau en hoogfrequent wel goed) dan ga je dit na plaatsing van splitter op die zenders zien. Dus inderdaad, upc bellen. Het signaal wordt dan vanuit de versterker in hun netwerk niet op een goed niveau uitgestuurd

Ik denk dat dit binnen Rotterdam een bekend probleem is. Ik woon op Zuid en zelfs als er een
brommer door de straat rijdt gaat het beeld op die zenders storen.

Maar ik zal de helpdesk ff bellen voor een meting.
 
ik had hetzelfde probleem. ik heb toen UPC gebeld en die zeiden na een aantal telefoontjes dat ik een afgeschermde coax stekker (technische naam weet ik ff niet) moest halen. Heb ik gedaan en we hebben nu perfect beeld.
 
Metalen connectoren lossen inderdaad al veel problemen op, wat ook nog iets of wat helpt is rechte schroefaansluitingen gebruiken in plaats van de standaard 90-graden connectoren. Dit simpelweg omdat het signaal rechtdoor wil. Met een auto 150 km/u op een haakse bocht afrijden is hetzelfde.

Nogmaals, controleer ook echt de bekabeling. Ik zie ooit bij mensen thuis die hetzelfde probleem hebben dat er coaxkabels gebruikt worden die nog dunner zijn dan UTP. Begin hier echt niet aan want hoewel de kabel goedkoop zal zijn nek je jezelf.

Dop ook opstaande aansluitingen op splitters af, laat in ieder geval geen kabels los hangen waar niets op aangesloten zit. Het signaal 'spuit' er anders uit en dit werkt ook allemaal niet in je voordeel. Vergelijk je installatie met een waterleiding waarbij je moet zorgen dat alles dicht zit. Indien mogelijk kun je als je aansluitingen op een splitter over hebt dopjes gebruiken met eventueel een terminator van 75 ohm. Bij coax-netwerken voor PC's dient dit ook te gebeuren en eigenlijk geldt dit hetzelfde voor je TV-aansluitingen.

Deze site is een goede tip : https://www.swhowto.com

Voor een dubbeltje op de eerste rij zitten kan je iig vergeten. Als je kwaliteit wil dan kost het je geld, maar dan heb je ook niet gauw problemen.
 
Thunder zei:
ik had hetzelfde probleem. ik heb toen UPC gebeld en die zeiden na een aantal telefoontjes dat ik een afgeschermde coax stekker (technische naam weet ik ff niet) moest halen. Heb ik gedaan en we hebben nu perfect beeld.

Dit heeft te maken met instraling. Als je dus op een zender op de kabel een ether zender op dezelfde frequentie instraalt op je connector. Ook niet afgeschermde kabel heeft deze antenne eigenschap. Lijkt mij in dit geval niet van toepassing. Meestal is dat een zender en niet een hele reeks (omdat freqeunties in een gebied niet allemaal samenvallen, ether/kabel).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan