• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

MSN poorten openen in Edimax BR 6104

E

eddy

Hallo, ik heb een probleem:

MSN poorten

mijn configuratie is:

Router: Edimax, type BR-6104.
Modem: Motorola, model SB-4200
PC1: Windows XP Home, straight-kabel, Het locaal IP is: 192.168.2.100, netwerkkaart: SiS, Onboard (MD 5000)
PC2: Windows XP Home, Straight-kabel, Het locaal IP is: 192.168.2.101, netwerkkaart: Realtek, RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
PC3: -, --kabel, Het locaal IP is: n.v.t., netwerkkaart: n.v.t., n.v.t.
PC4: -, --kabel, Het locaal IP is: -, netwerkkaart: n.v.t., n.v.t.
De locale ip's worden uitgedeeld door: vast DHCP disabled.

Ik krijg wel IP van chello. 62.195.***.**

Dit wil ik er nog bij vertellen:
De volgende problemen doen zich voor: Alle funkties in de MSN Messenger werken naar behoren,.IM, File Transfer, etc. Behalve Video Conferance. Sympthomen: Bij het openen van een uitnodiging voor Videoverg. klapt de Router er binnen twee minuten uit, gaat offline en begint te knipperen. Volgens de Fabrikant moet ik om dit probleem op te lossen de poorten voor Videoconferance open zetten. Deze port range is volgens de Help opgave van MSN 5004-65535. Enkele poorten moet ik volgens de fabrikant open zetten in de NAT configuratie bij: Virtual Server, een range poorten bij: Special Applications. So far so good; Maar nu staat er in dat configuratiescherm van de Router een "field" waarin ik de triggerport moet invullen ?? Wat is dat voor poort,.en waar vindt ik die? Bij het open zetten van enkele poorten (virtual server) zijn twee fields die ingevuld moeten worden, 1. Private port 2. Public port. Public port lijkt mij dus de poort die MSN opgeeft, maar wat vul ik bij private port in en waar vindt ik die?? Iemand die meer weet van NAT configuraties? O ja, de NIC staat op 10BaseT.
Alvast Bedankt, Eddy®.

gemaakt met FireFly's Auto Router Vraag Generator versie 1.1.
 
hallo, ehm ten eerste moet je die poorten die jij heb neit allemaal open zetten, dat zijn er wel erg veel!
MSN 5004-65535
hier kan je vinden welke porten msn gebruikt:

https://www.practicallynetworked.com/sharing/app_port_list.htm#Servers

kijk hier welke poorten je nodig hebt
bij het forwarden van deze poorten moet je idd een public en een private invullen, deze zijn hetzelfde, lekker makkelijk dus. Je hebt er genoeg aan om die porrten die je onder die link vermeld staan open te zetten d.mv. virtual server, dus je hoeft dat met die triggerport niet in te vullen.

ik hoop dat et een beetje duidelijk is, suc6!
 
De laatste firmware bevat UPnP functionaliteit. Deze moet je activeren op de router om gebruik te kunnen maken van video conferencing. Poorten forwarden is dan overbodig.
 
Dat laatste is goed nieuws,...maar waar aktiveren we dat?,..Ik ben al drie dagen in die Edimax Router aan het spitten, maar enable UPnP ben ik nergens tegen gekomen,..Ik heb uiteraard de laatste Firmware *(Runtime Code Version: v0.59aWD (Apr 15 2003 11:26:18) Alvast bedankt.
 
Dank jewel dano voor je uitleg,..Ik heb alle poorten nu geopend in "Virtual serer" 5x
IN TCP 1863
IN UDP 1863
IN UDP 5190
IN UDP 6901
IN TCP 6901
Helaas bied het allemaal geen soelaas en blijven de problemen die ik omschreef bestaan. Firewall ZoneAlarm Pro uit,.vast IP / automatisch IP, alles al uiitputtelijk uitgeprobeerd en na drie dagen spitten in die Router krijg ik er welhaast het schompes van,...Maar goed, ik lees zojuist een Topic Reply dat er ook een UPnP funktie in mijn Router te aktiveren zou moeten zijn, dan wachten we dat maar weer af,..andere sugesties blijven natuurlijk welkom,..Anders gaat die Router hier binnenkort gewoon van 2 hoog het raam uit.:P Thnks. Eddy.
 
misschien kan je een screenshot maken, van je virtuale server setup zodat we misschien kunnen zien hoe dit in elkaar zit, en wat je misschien fout doet?
 
Ik krijg die screenshot hier niet in geplakt,...
 
Heb je MSN Messenger 6.0 geprobeer die zoekt volgens mij zelf een poort waardoor hij die dingen kan doen.
 
Oo,..zoekt de MSN 6.0 zelf een poort?? Nou die heb ik dus,..maar het zit allemaal vreemd in elkaar hier,..Eerst deed de video conference het op PC 2 gewoon, nu lijkt het er op alsof de Router er steeds meer moeite mee gaat krijgen,..misschien zoekt MSN 6.0 een beetje in de verkeerde richting en is hij de weg naar de juiste poorten kwijt ::) Er moet ook ergens een site zijn waar je de Router kunt testen, weet iemand waar dat is die Router test? Misschien is die Router een beetje gaar ??? Groeten, Eddy.
 
Terug
Bovenaan