• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Msn messenger verdwijnt?

R

rozema bert

Zijn het alleen de chat rooms die verdwijnen? maar msn messenger blijft wel?
Antwoord graag :][


MSN sluit openbare chatrooms

Gepubliceerd op woensdag 24 september 2003

(P7) Misbruik en wangedrag nopen Microsoft om te stoppen met de chatrooms op MSN per 14 oktober 2003, ook in Nederland. In de VS, Canada en Japan komt er een betaalde chat met registratie.
MSN Nederland heeft een mededeling geplaatst over het besluit om te stoppen:

"MSN heeft besloten om vanaf 14 oktober 2003 MSN Chat in Nederland te sluiten. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het beleid van MSN en Microsoft om consumenten op een veilige wijze internet te laten beleven.

Waarom doet MSN dit?

Deze wijziging is bedoeld om gebruikers van MSN te beschermen tegen ongewenste informatie, zoals spam, en kinderen beter te beschermen tegen ongewenste online communicatie."

MSN Nederland heeft bij chatdienst al een serie waarschuwingen staan om te voorkomen dat deelnemers slachtoffer worden van misbruik. Er is een beperkte helpdesk, open van 18.00 tot 02.00 uur en enkel in het Engels, maar daar meldingen maken van misbruik is dweilen met de kraan open. Zelfs die uitgebreide waarschuwingen, met links naar partijen die over veiligheid en privacy gaan, kunnen de ellende niet voorkomen.

Dan maar stoppen, vindt Microsoft. Ze kan niet langer verantwoordelijkheid dragen voor de beerputten die een aantal chatrooms vormen, met name in de afdeling die door moet gaan voor 'Romantiek'. Wie er een blik op werpt, begrijpt direct waarom MSN er geen brood meer in ziet om dit nog langer aan te bieden.

De openbare chat is de slechtste communicatievorm van internet.

Het stoppen met de chat in 28 landen is eerst bekendgemaakt bij MSN Europe in Londen. Onder meer Reuters via MSNBC en via Cnet en Financial Times (betaalde toegang) berichten erover.

De MSN Chat blijft bestaan in de Verenigde Staten, Canada en Japan, maar dan als betaalde dienst met louter geregistreerde deelnemers. Dat betekent in de praktijk een besloten dienst.

Het alternatief van sluiting is het modereren van de chat, waartoe onder meer de Britse concurrent Freeserve is overgegaan. Deze uitte al kritiek op het besluit van Microsoft.

(P7)
 
MSN heeft besloten om vanaf 14 oktober 2003 MSN Chat in Nederland te sluiten. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het beleid van MSN en Microsoft om consumenten op een veilige wijze internet te laten beleven.
Wat is er niet duidelijk?
 
msn chatrooms worden dus gesloten maar het msn chatprogramma blijft bestaan

(verdienen ze een hoop geld aan hoor(banners))

De chatrooms worden gesloten omdat er teveel pedo's en andere vage gasten zaten
 
zeggen ze, het leverde vast te weinig winst op...

als microsoft ineens behulpzaam is voor de maatschappij dan moet je oppassen ;)
 
Terug
Bovenaan