• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

mrzap seca2 ?

K

kalegek

ik lees hier op dit forum allerlei dingen over canal+ en cinenova
is het zo dat als cinenova verdwijnd en canal+ er voor in de plaats komt dat mrzap en al zijn kanalen
dan ook door seca2 gecodeert wordt en dat we bepaalde kanalen niet meer gratis kunnen kijken
of heb dit hier niks mee te maken ?
 
Seca 2 (en Irdeto 2) zijn de coderingen die Canal Digitaal gebruikt bij de satelietuitzendingen.
UPC digital gebruikt (dacht ik) viaccess.
Als UPC voor Canal+ seca 2 wil gaan gebruiken, dan hebben ze dus 2 coderingen en moeten alle settop boxen aangepast worden. Dat zal dus wel niet gebeuren.
 
Johnny54 zei:
Seca 2 (en Irdeto 2) zijn de coderingen die CanalDigital gebruikt bij de satelietuitzendingen.
UPC digital gebruikt (dacht ik) viaccess.
Als UPC voor Canal+ seca 2 wil gaan gebruiken, dan hebben ze dus 2 coderingen en moeten alle settop boxen aangepast worden. Dat zal dus wel niet gebeuren.

Gaat dat niet softwarematig die codering aanbrengen? Nu worden toch ook veranderingen aangebracht in bv. programmering zonder dat je daar als klant iets voor hoeft te doen.
 
Ik denk niet dat ze nog iets met de software van de sagemkastjes zullen doen, ze worden binnenkort toch vervangen. Ze zullen dan ook nieuwe pasjes moeten geven enzo...
 
Die (de)coderingen zijn inderdaad softwarematig en kunnen dus in principe via de coaxkabel in de settopboxen gezet worden.
De vraag is of de hardware met seca 2 of zelfs met 2 verschillende codering overweg kan, eea ivm snelheid van de ingebouwde processor en geheugenruimte en de mogelijkheid om via de coaxkabel de ingbouwde firmware aan te passen.
 
vraagje die kasten die worden aangeboden op speurders.nl
dat je gratis naar mrzap kan kijken heb je daar nog wat aan of moet je dat niet doen om dat dat binnenkort toch afgelopen is
ik wil er wel een kopen of is dit zonde van je geld?

of mag dit niet hier gevraagd worden  ???

is er helemaal niemand die hier een antwoord op weet :-[
 
De Digitale TV dienst van UPC maakt gebruik van Viacess 1 als codering. Aangezien dit systeem al jaren gehackt is kan je dus momenteel alle zenders (inclusief alle Arrivo films) gratis kijken. UPC heeft dit natuurlijk al lang ontdekt en gaat dit tegen door een nieuw platform uit te gaan rollen voor digitale televisie.

Volgens "kenners" wordt de nieuwe codering Nagravision 2. Aangezien ik zelf heb gezien dat er ook boatloaders voor Nokia en Samsung aanwezig zijn op het netwerk in Rotterdam zou de nieuwe codering ook best wel een Irdeto 2 kunnen zijn (net zoals bij TV Home van Essent).

Het gratis kijken zal dus op zeer korte termijn afgelopen zijn, tenzij... (iets met een linuxdoosje en cardsharing ;))
 
Paashaas zei:
Ik denk niet dat ze nog iets met de software van de sagemkastjes zullen doen, ze worden binnenkort toch vervangen. Ze zullen dan ook nieuwe pasjes moeten geven enzo...

Is al bekend wanneer de Sagem STC wordt vervangen? Iemand info hierover? UPC Digital wenst hierover met mij niet te communiceren... verwijzen naar een tel.nr. van mrZap. Nu heb ik inmiddels een emailadres van die jongens ([email protected]) maar verder dan het sturen v/e ontvangstbevestiging komen ze daar ook niet.
 
Ik heb ergens gelezen dat de sagemgebruikers in het tweede kwartaal evenveel netten en mogelijkheden zouden krijgen als de motorola gebruikers.
Ik denk dat we er dus vanuit kunnen gaan dat die rotzooi voor juni vervangen wordt en dat we dus eindelijk krijgen waar we voor betalen.
 
Kan iemand mij mischien zegge waar ik weze moet als ik het met een funcard wil proberen??waar haal ik em vandaan....wil wel zien of ie werkt bij mij?
 
Terug
Bovenaan