• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Motorola en routers

H

h.nekkers

Er vertelt mij iemand dat er problemen zouden zijn bij het gebruik van routers in combinatie met Motorola modems van UPC/Chello. Dat zou niet werken? Kan iemand dat bevestigen? Weet iemand de oplossing? Of is het een fabeltje.
 
Leek mij ook. Maar heeft er iemand een router in combinatie met de Motorola draaien??? Er zou geen verkeer van de Motorola via de router terugkomen. Zou zelfs een bekend issue zijn. UPC zou dit geblokkeerd hebben. Ik kan me alleen voorstellen dat je het MAC-adres moet klonen in de router.
 
h.nekkers zei:
Ik kan me alleen voorstellen dat je het MAC-adres moet klonen in de router.
Dat klopt.

Hier een SB4200E met een sitecom DC201.
Geen probleem dus. 8)
 
h.nekkers zei:
Leek mij ook. Maar heeft er iemand een router in combinatie met de Motorola draaien??? Er zou geen verkeer van de Motorola via de router terugkomen. Zou zelfs een bekend issue zijn. UPC zou dit geblokkeerd hebben. Ik kan me alleen voorstellen dat je het MAC-adres moet klonen in de router.

*meldt. router draait prima @ Moterola modem... Wel ff MAC-adres gekloond maar verder geen problemen.
 
Ik heb een Motorola SB4200 icm een e-tech wireless router.
Heb zeker een probleem met deze combi: 1x per 1 a 2 dagen heb ik een disconnect. Iets wat ik eerder zonder de router nooit had. De router blijft gewoon bereikbaar, het LAN ook. Maar internettoegang is alleen weer bereikbaar met een harde reset van het modem (paperclip in gaatje), reset van de router helpt neit. Daarna draait de combi weer als een zonnetje tot de volgende "vaastloper". Erg irritant.
Bij e-tech hebben ze er geen oplossing voor tot op heden. Ik heb de router er al weer eens tussenuitgehaald gedurende een week en dan loopt alles weer prima.
Er lijkt iets mis te gaan in de communicatie tussen router en modem. Herkenbaar probleem? Iemand enig idee voor een oplossing?
 
[MERGED] Chello internet en Sweex router??

Mijn vriendin heeft een Chello internet aansluiting in Almere en ze wil deze delen met een huisgenoot. Ze heeft een Motorola modem en een Sweex router. Ik las al dat deze combinatie vaker problemen opleverde maar bij haar is het (denk ik) een apart geval. Het werkte namelijk wel gewoon goed voor een dag of 2. Het MAC adres en het hostname zijn gecloned op de router. DHCP op WAN staat aan en voor LAN heb ik voor handmatige config gekozen. Ze draait Windows 2000 Pro. Op de een of andere manier wordt ze toch telkens na een dag of twee afgesloten door Chello omdat ze toch op de één of andere manier kunnen zien dat er een router tussen zit?? Wie heeft hier ervaring mee, weet wat er aan de hand is of hoe het kan worden opgelost? Is er iemand die het allemaal wel gewoon goed heeft draaien met een Sweex router en een Motorola modem?
 
[MERGED] Re:Chello internet en Sweex router??

https://ziggoforum.nl/topics/2146/

https://ziggoforum.nl/topics/2244/

https://ziggoforum.nl/topics/2300/

https://ziggoforum.nl/topics/2303/


Dit zijn een aantal van de ***tig topics hierover.

Nu ga je toch nadenken over de kwaliteit van die Sweex routers...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
[MERGED] Re:Chello internet en Sweex router??

Volgens mij is er niets mis met die Sweex routers op zich. Ze zijn makkelijk te configureren en het werkte ook allemaal wel in 1 keer. Pas na een dag of twee ontstonden de problemen. Als ik al die andere topics lees dan lijkt het probleem me eerder dat Motorola modem. Maar volgens mij had ook niemand echt hetzelfde probleem. Het probleem van Polleke uit
https://ziggoforum.nl/topics/2146/ lijkt er wel op. Maar hij/zij kon wel gewoon het modem resetten en dan werkte het weer. Hier is het probleem dat m'n vriendin gewoon echt wordt afgesloten bij Chello en dat we dan dus met de helpdesk moeten bellen om weer aangesloten te worden. Zoals ik eerder al zei is het MAC gewoon gecloned dus het is mij een raadsel hoe ze kunnen zien dat er een router tussen zit. Ze hebben dit ook nog niet gezegd dus ik neem aan dat ze het niet eens weten. De afsluiting gaat automatisch denk ik.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb twee topics gebundeld.
smile.gif
 
Terug
Bovenaan