• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Motorola 5121/Wifi

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wierland

Ik heb een motorola SBV 5121- een vaste pc aansluiting en wil een tablet erbij nemen.
Ik heb dus wifi nodig wat moet ik nu doen?
Kan de huidige motorola dit? krijg ik een nieuw modem? heb alles in 1 pakket sinds 2009.
Marion
 
Je krijgt niet zomaar een nieuwe modem/wifi router. Die zul je zelf moeten kopen. Een optie is wel (tijdelijk voor een maand) je internet abo snelheid te verhogen. Dan sturen ze een nieuwe modem/wifi router op.
 
Je kunt beter zelf een goede wifi zender kopen i.p.v. een die je in bruikleen hebt. Met die van Ziggo kun je b.v. alleen òf 2.4 GHz òf 5.0 GHz instellen. Vaak is het handiger beide te hebben zodat elk apparaat kan inloggen. Telefoons hebben doorgaans alleen 2.4, terwijl je met een laptop vaak een stabielere verbinding kunt opbouwen met 5.0GHz. (voornamelijk omdat die kanalen nog minder druk zijn)
 
Er komt in principe alleen een tablet aan te hangen dat moet toch lukken? verder begrijp ik er niet veel van op dit moment.
Ik heb mijn snelheid omhoog gedaan en wacht nu op het app. van ziggo.
Welke losse zou je adviseren?
Gr.Marion
 
Als mac fan heb ik alleen ervaring met Airports. De eenvoudige express zou genoeg zijn.

Met anderen heb ik geen echte ervaring, maar ik zie steeds oude modellen van andere merken voorbij komen waar dan allerlei problemen mee komen. De goedwerkende modellen zie je hier nooit.

Mijn laatste computerblad noemt de Cisco Liksys E4200 als een goede router voor zijn prijs. In elk geval ben je daarmee op de toekomst voorbereid. Als ik die manual doorkijk zie ik allerlei goede opties die ik ook bij mijn airport waardeer.

- Optioneel Gastnetwerk. (een wifi verbinding waarmee je alleen het internet op kunt en niet op de locale computers)
- Bridge mode. Als je er ooit van Ziggo een router voor krijgt, kun je heel eenvoudig de ingebouwde routerfunctie uit zetten.
- Ondersteuning van een externe hard disk. Kun je zelfs meerdere mensen een eigen stukje schijfruimte geven met wachtwoord toegang. (Heeft mijn airpoirt Extreme ook)
- Een duidelijke handleiding. (dat is ook wat waard)

Beide opties zitten rond de € 100.- Natuurlijk allemaal overkill als je er alleen een tablet op aansluit, maar je weet nooit wat je er over een jaar mee wilt doen.
 
Oke bedankt voor je info.
Snap het een beetje allemaal.
Als ik begin met de ziggo router moet ik dan nog op speciale dingen letten? of staat dat duidelijk in de gebruiksaanwijzing?
Dan bedoel ik met name beveiliging.
Groetjes Marion
 
Een ding staat er niet in : de beveiliging (lees firewall) kun je beter uitzetten, anders werkt het ding niet 100%
 
In het algemeen vind ik het een slecht advies om de firewall standaard uit te zetten. In zijn algemeenheid geeft het alleen veiligheid en geen extra problemen. Maar het klopt dat het dingen tegen houdt en als je bepaalde software draait kan dat problemen geven. Maar ik zou die bescherming pas uit zetten als ik niet anders kan. Zelf heb ik nog nooit een probleem ondervonden met de firewall in de router.

Het is natuurlijk wel zo dat er met alleen het Motorola modem ook geen firewall is zodat uitzetten de situatie niet verslechterd. En als je een computer hebt met zelf een goede firewall is het misschien ook dubbel op.

Als ik zo in de media zie is het niet hebben van een firewall niet het grootste probleem. Die beschermt alleen tegen aanvallen van buiten. Veel onveiligheid ontstaat omdat men zelf virussen ophaalt en daar helpt bijna geen firewall tegen. Anderzijds kan zo'n virus misschien wel de locale firewall in de computer uitzetten en dan ben je blij dat je router nog een barrière heeft. Moet je natuurlijk wel de UPnP in de router uitzetten, anders kan een virus nog makkelijk dingen in je router instellen en die firewall daar uitschakelen.


Of alles duidelijk in de gebruiksaanwijzing staat kun je wel uit mijn eerdere link halen. Kies downloads en dan hardware version 2.0 (Ik neem in elk geval aan dat je dat voor een nieuw modem nodig hebt). Dan krijg je de optie om de engelse handleiding te downloaden. Dan krijg je het beste idee wat zo'n ding kan doen.

Je huidige modem heeft een maximum snelheid van 15Mb/s, dus ik neem aan dat je het basis pakket hebt van 10Mb/s. Het volgende pakker van ziggo kost €120 per jaar meer en dan krijg je wel een sneller modem van ziggo. Als je die snelheid niet nodig hebt, kun je beter eenmalig zelf een investering in een goede router doen.
 
Oke allemaal bedankt voor de info.:thumb up:
Met een dag of 10 ga ik stoeien met de nieuwe.:grin:
Groetjes Marion
 
Er komt in principe alleen een tablet aan te hangen dat moet toch lukken? verder begrijp ik er niet veel van op dit moment.
Ik heb mijn snelheid omhoog gedaan en wacht nu op het app. van ziggo.
Welke losse zou je adviseren?
Gr.Marion

Ik zou eerst die van ziggo uitproberen, want voor mij (eenvoudig gebruik, nl. 2 laptops draadloos + humax + mediaspeler bedraad) is hij goed genoeg.

pvd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan