mooi geen router

M

mot

Kan het zijn dat Chello in sommige gebieden geen routers ondersteunt? Ik heb nu al ruim zes verschillende routers van zes verschillende merken gehad, van 20 euro tot 120 euro, en alle zes weigerde ze verbinding te maken met Chello. De helpdesk weet me te vertellen: "We mogen eigelijk geen ondersteuning geven voor routers, maar u moet proberen het macadres te clonen" duuuuh......volgens mij blokkeert Chello expres het gebruik van routers zodat we overstappen op het 'duurdere abonnement'. Als dat het geval is neem ik mooi ADSL....
 
Moet een configuratie probleem aan jouw kant zijn;
Chello kán helemaal geen routers blocken.

Lees eens wat artikeltjes door over hoe je PC en router configureren.
 
wat voor modem heb je?

ik heb het vroegen ook gehad, welke router ik ook probeerde, geen enkele wilde werken. totdat ik een nieuw modem kreeg en toen deed alles het.

(wil er wel bijzeggen dat het het oude bakbeest van een thomson was, die grote zwarte. daar kregen we op een gegevn moment (een jaar of 2 :() problemen mee, tot we een nieuwe kregen.)
 
Hallo

Volgens mij ligt het bij je zelf, ik heb op diverse manieren internet zelfs via wifi over een router c/q hub
Als je diverse routers heb gehad zou ik toch maar eens de handleiding doornemen.

bij mij is zowel Edimax, Sweex, linksys en bij kenissen ook onbekende merken door mijn handen geweest en dit geeft op diverse adressen prima resultaten.........
 
- Het is toegestaan je chello verbinding te delen met behulp van ICS (internet connection sharing) of een router.
- Chello blokkeert het gebruik van routers niet.
- Chello geeft geen ondersteuning voor routers.

Als jij geen verbinding via een router kunt krijgen, dan stel je of iets verkeerd in, of je netwerkkabels* zijn niet goed.

Meld even welk modem (merk en type) en welke router (merk en type) je nu hebt.
Wij kunnen dan gerichter helpen.


* UPC/chello heeft in delen van Nederland bij de com21 modems verkeerd gemaakte kabels geleverd. Deze werken wel met alleen modem, maar niet in samenwerking met een router.
 
Het ligt toch echt aan jezelf ;D
Je doet iets aardig zelf fout!! Het kan in iedergeval niet aan chello liggen want je hebt wel gewoon internet... en een router blocken iz knap lastig ;D


Let ff goed op op deze in stelling in je router:
Static or Dynamic IP zorg dat die op dynamic staat :)
 
Om eerlijk te zijn weet ik 100% zeker dat het NIET aan mij ligt, hoe kapsones het ook klinkt. Ik heb áltijd een router gebruikt en alles werkte perfect, totdat Chello onze modem heeft vervangen door een Motorola SurfBoard, toen is het gezeik begonnen. Het macadres klonen en verbinding maken via dhcp (dynamic) werkte niet meer. Heb alle beschrijvingen over je macadres registeren bij Chello totaan routers instellen voor Chello doorgelezen en zelfs een ict-er kwam er niet uit.En het irritante is: met precies dezelfde instellingen qua router en computers kon een kennis van mij die tweehonderd meter verderop woont wel internetten met mijn router.
Ik weet niet of dit er ook nog mee te maken hebt: mijn ipadres zou zich in Leeuwarden bevinden en ik woon gewoon in Amsterdam.
Ik heb nu een Sweex (ik weet het, een kutmerk, maar als hij het bij die kennis wel doet mag ik er van uit gaan dat hij het dan ook bij mij doet, hebben allebei Chello Classic)
 
mot zei:
Het macadres klonen en verbinding maken via dhcp (dynamic) werkte niet meer.
Dat clonen hoeft alleen als je een nieuwe router of pc installeert.

Heb alle beschrijvingen over je macadres registeren bij Chello totaan routers instellen voor Chello doorgelezen en zelfs een ict-er kwam er niet uit.En het irritante is: met precies dezelfde instellingen qua router en computers kon een kennis van mij die tweehonderd meter verderop woont wel internetten met mijn router.
Ik weet niet of dit er ook nog mee te maken hebt: mijn ipadres zou zich in Leeuwarden bevinden en ik woon gewoon in Amsterdam.
Ik woon in Rotterdam en heb een IP uit Amsterdam

Ik heb nu een Sweex (ik weet het, een kutmerk, maar als hij het bij die kennis wel doet mag ik er van uit gaan dat hij het dan ook bij mij doet, hebben allebei Chello Classic)
Eerder al gevraagd; wat voor modem had je hiervoor ? Com21 ? Check je kabels eens of die conform standaard gekrompen zijn ? Ik had een Sweex die het voor en na de omruil voor Motorola/Com21 gewoon werkte; in 1 keer, zonder instellingen aan te passen.
 
Allereerst, natuurlijk zijn er luxere routers en ook met hogere WAN/LAN troughput maar ik heb al heel lang een Sweex en die staat 24/7/365(366) paraat. Doet het gewoon altijd en zonder kuren.

Daar zal je probleem ook niet liggen. Ik hoor je echter niet over welke modem je eerst had.
Johnny54 zegt het ook al: Het kan aan je bekabeling (van modem naar router) liggen.
Als ik er niet heel erg naast zit dient dit een straight UTP te zijn. Probeer dus eens een andere kabel.

Zoals in meerdere posts al gemeld is het onmogelijk dat dat bij jou niet zou kunnen werken.
En ja Lytse Pier, hij installeert immers steeds een nieuwe router dus is het clonen van het MAC-adres noodzakelijk..

Succes.

ps. Ik werd onderbroken voor lange tijd tijdens het tikken dus ik zie nu dat ik min of meer dubbel gepost heb
Excuus.
 
Maar om terug te komen op mijn vraag: Kan het zijn dat Chello in sommige gebieden geen routers ondersteunt? Dat antwoord is dus nee. Het zal dus inderdaad niet aan Chello liggen, maar aan mij, mijn modem, mijn routers, mijn kabels en de ervaren ICT-er die het ook niet aan de praat kreeg en aangezien ik geen zin heb om na drie jaar rotzooien alle kabels nóg een keer te vervangen, zeg ik volgende week Chello op, gooi ik de modem de vuilnisbak in en begin ik met een schone lei bij een andere internetprovider.
Ja ik ben inderdaad chagrijnig
 
Terug
Bovenaan