Moet lan-verbinding uit/aan zetten voor soepel internet!Wie kan helpen?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Flow

Quality Member
Berichten
3.265
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik ga dus online in een game en krijg ipv 1500 servers in lijst maar 250 servers.
Als ik nu in netwerk-eigenschappen mijn lan-verbinding uit en weer aan zet is het weer prima.
Ook p2p en browsen gaat dan weer samen,tot ik reboot,dan weer probleem van internet die niet soepel loopt.Zelfde met spel call of duty , ik krijg amper servers in mijn lijst tot ik voornoemde handeling verricht heb,dan knalt alles er gewoon op.
Ook met prog all seeing eye zelfde probleem.

Lijkt mij dat er iets gereset word als ik die lan-verbinding uit/aan zet maar wat?En waarom blijft dit niet na een reboot?

Winxp pro +sp1 SB4100E + ethernet kaart ,chello classic. Netwerk kaart toegevoegd voor thuisnetwerk,die uitschakelen of verwijderen helpt ook niet.
Wel lijkt alles gewoon te werken,ook browsen , tot ik dus ga gamen of p2p en browsen tegelijk.Dan verstikt het.
 
Ok,ik heb het gevonden.Na een clean install van xp pro en sp1 nog steeds zelfde probleem met server listings in games en emule die alles platlegt.Nu blijkt dat pc-cillin 4 de oorzaak is,heb het verwijderd en alles loopt weer soepel,heb toch de firewall enzo uitstaan,maar blijft toch te aktief in systeem.
 
Fijn dat je het hebt opgelost en dat je hier de oplossing meld.
 
Graag gedaan, ik had met msconfig een paar services en opstart regels uitgevinkt van pc-cillin,dit was dus de reden,met alles aan gaat het gewoon goed.
Ik begrijp alleen niet waarom ik daar nu pas last van heb en eerst niet.
Nou ja,blijft windows he? ::)
 
Hij is misschien wel wat duurder maar mijn (beroepsmatige) ervaring is wel dat Norton Antivirus je systeem en internetverbinding het minst belast.
 
mja de laatste versie misschien,ik herinner me van een jaar of wat terug dat juist Norton je hele systeem in beslag nam.Iig wat betreft bronnen.Daarom was ik met pc-cillin begonnen,ik heb nu via een tool van pc-cillin de firewall verwijderd,kan je hem ook weer op die manier terugzetten wanneer gewenst.Ook kan je met deze tool all processen ervan uitschakelen,dit werkt erg goed.Als je bv online gaat gamen heb je het niet echt nodig.En in geval ik het niet vertrouw dan is het eenvoudig weer allemaal aan te zetten.
Ik moet zeggen dat ik niet van teveel franje hou en dit bevalt mij dus wel als antivirus pakket.

De fout die ik had gemaakt was dus door msconfig (win98 tick waar ik vanaf moest) te gebruiken om niet alles mee te laten starten met xp pro.Nu ik dat wel doe is er geen probleem.Internet loopt prima,alleen af en toe de firewall waarschuwing voor een bepaalde poort en of je die dan dus wil open laten of niet.
Daarom heb ik die uninstalled met voornoemde tool van pc-cillin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan