moeizaam authenticatieproces

  • Onderwerp starter ronald53
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

ronald53

Hallo,

Ik heb een nieuwe Samsung T27D390 gekocht. Deze is niet Ziggo gecertificeerd. Toch maar wel een @Smit CI+ module aangeschaft, bij Ziggo. Het gehele installatieproces volgens voorschrift doorlopen, de module wordt herkend en ik heb keurig HD tv op alle kanalen. Als de tv uit gaat (standby) en daarna weer aan, dan doen zich de volgende problemen voor:
- A - zet ik 'm aan door te kiezen voor kanaal 1 (d.m.v. druktoets 1), dan krijg ik HD kanaal 1 te zien. Na enkele seconden start dan opnieuw het authenticatie-proces. Dat duurt dan weer enige tijd, daarna verdwijnt de melding, overigens zonder succes melding. Wel heb ik dan kanaal 1. Wil ik daarna naar kanaal 2, 3, etc., dan start steeds het authenticatieproces. Nu eindigt dit proces niet, en ik krijg dus geen beeld.
- B - zet ik de tv aan door te drukken op kanaal toets anders dan 1 (2, 3, etc.), dan verschijnt de melding dat het kanaal gecodeerd is en de CI+ module of de kaart niet herkend worden. Na een paar seconden verdwijnt deze melding en verschijnt alsnog het beeld.

Zet ik de tv aan met de aan/uit knop, dan is de situatie als volgt:
- C - stond de tv bij het uitzetten op kanaal 1, dan verschijnt kanaal 1 zonder verdere meldingen. Doorschakelen naar andere kanalen gaat foutloos.
- D - stond de tv bij het uitschakelen op een ander kanaal, dan verloopt alles als bij - B -.

Signaalsterkte is 90%, er worden geen bitfouten gerapporteerd.

Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
Groet,
Ronald
 
ik zou eerst de module uit de tv halen.. spanning eraf halen.

dan de tv resetten naar fabrieksinstellingen. dan nog een keer de tv spanningsloos, en weer aanzetten

(MODULE EN Smartcard SCHEIDEN EN UIT DE TV LATEN)
daarna, digitaal zenders zoeken.
dan heb je als het goed is beeld op ned 1.

zap naar ned 2, dan krijg je een foutmelding(er zit immers niks in de tv)

doe nu alleen de module in de tv, en doe helemaal niets zolang de tv bezig is.(de module wordt dan geinstalleerd, en veel mensen drukken hier op "oke" en dat moet niet.)

dan krijg je hierna een melding dat er geen smartcard in zit(logisch), deze voer je dan in, waarna het zou moeten werken.

vaak worden de modules niet goed geïnstalleerd als je tijdens het aanmeldproces op ok drukt. let hier dus goed op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan