Moederbedrijf UPC heeft bijna een derde Ziggo

Status
Niet open voor verdere reacties.
Het Amerikaanse Liberty Global heeft zijn belang in het Nederlandse beursgenoteerde kabelbedrijf Ziggo vergroot tot 28,5 procent. De uitbreiding van het belang in Ziggo voedt de speculatie over een uiteindelijke overname van Ziggo door het moederbedrijf van UPC.
Bron: https://www.z24.nl/ondernemen/moederbedrijf-upc-heeft-bijna-een-derde-ziggo

Begint er nu echt op te lijken dat Liberty Global een overname bod gaat doen binnen afzienbare tijd. Liberty Global is niet meer in de race om Kabel Deutschland over te nemen en kan blijkbaar nu de pijlen richten op Ziggo.
Kijken hoe dit uitpakt .
 
UPC heeft de digitale streams op zijn eigen netwerk al aangepast zodat iedere Humax ontvanger nu probleemloos de zenders kan inlezen.
Het coderingssysteem is dan nu nog wel anders dan bij Ziggo, want deze eerste stap is bedoeld om de UPC abonnees het ongecodeerde digitale basispakket probleemloos te via een Humax te bekijken.
Maar iedereen stapt als straks veel UPC klanten een Humax ontvanger hebben gekocht, welke stap UPC moet maken om de klanten hun digitale pakket te laten uitbreiden.

Langzaam wordt alles in elkaar verweven.
 
Liberty Global heeft blijkbaar veel geld. Ze waren volgens hun eigen aankondiging ook van plan om dit jaar veel eigen aandelen op te kopen. Door de crisis gaat alles minder, maar op kabel abonnementen wordt blijkbaar weinig bezuinigd.

En gezien de recente daling van het Ziggo aandeel was dit natuurlijk hét moment voor Liberty Global om extra Ziggo aandelen te kopen. (ze zijn nu weer omhoog gegaan door deze opkoop actie)
 
Weet niet of we hier nu echt blij mee moeten zijn. heb het niet op upc.
Al verwacht ik ook niet dat ze ooit samen gevoegt worden als 1 naam.
 
Mag dit allemaal van de NMA ? Of komt die pas om het hoekje als ziggo over gaat naar UPC. Worden we er beter of slechter van ?
 
Weet niet of we hier nu echt blij mee moeten zijn. heb het niet op upc.
Het HD-aanbod is bij UPC wel groter: de Engelsen en Duitsers waar hier om geschreeuwd wordt zitten er bij UPC wel op evenals alle regionale zenders die volgens Ziggo op eigen verzoek zijn verwijderd bijna twee jaar geleden.
UPC heeft zijn voors en zijn tegens....
 
Waarom zou het niet mogen van de NMA?

KPN heeft toch ook een landelijk netwerk waar televisie op te zien is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan