• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem verplaatsen naar woonkamer

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

RobbyBTS

De Ziggo monteur heeft gisteren de modem in de meterkast geplaatst. Ik wil de modem in de woonkamer hebben zodat ik een beter WiFi signaal krijg in de woonkamer.

Er is een kastje geplaatst in de meterkast op de groene kabel die binnenkomt. Van daaruit is er een data kabel die naar de modem gaat. Op het kastje met groene kabel zit een splitter van waaruit 2 coaxkabels naar 2 plekken in de woning gaat voor 2 TV's (woonkamer en slaapkamer).

Wat moet ik doen en heb ik nodig om dit te realiseren?
 
Op het kastje met groene kabel (het "AOP") zit vermoedelijk een splitter waar een coax kabel uitkomt die naar je modem gaat en een andere coax kabel die naar een splitter gaat waar je TV en Slaapkamer op aangesloten zitten ??

Het modem moet altijd als eerste op de kabel komen. Verder mag het signaal niet teveel verzwakt worden. Je hebt dus voor wat je wilt in elk geval een coax kabel naar het modem nodig en genoeg signaal. Dat zou eventueel te doen zijn met een retourgeschikte antenne versterker met meerdere uitgangen. Die zet je dan in de meterkast, daarop komt de coax kabel naar de slaapkamer en de kabel naar de huiskamer. In de huiskamer moet je dan de data-splitter aansluiten waar je modem op komt en op de andere uitgang sluit je de TV coax aan.
Wel een goede kwaliteit retourgeschikte versterker kopen.

Je kunt ook een extra accesspoint in de huiskamer zetten. Als je nog een oude router mocht hebben liggen kun je die ook als accesspoint aansluiten op de netwerk kabel die naar de huiskamer loopt als je die mocht hebben.

Tip: gebruik geen wifi-range-extender, dat wordt een teleurstelling.

Eventueel kun je ook voor een data via het lichtnet (Powerline) optie gaan. Er bestaan kastjes die onderling via het lichtnet met elkaar praten en waar een WiFi accesspoint in zit. Je kunt dan alles in de meterkast laten zitten en één van die kastjes via netwerk kabel aansluiten op je modem en in het stopcontact in de meterkast steken. Het andere kastje steek je 'ergens' in huis in het stopcontact en je hebt daar dan een extra accesspoint. Je kunt meerdere van die accesspoints in huis in het stopcontact steken die tegelijk werken waardoor je overal in huis dekking kunt creeeren als dat een probleem is. De WiFi in de meterkast kun je dan ook gewoon aan laten staan.
Misschien is dat nog goedkoper dan een antenne versterker en gedoe met coax kabels en misschien geen goed signaal voor je modem in de huiskamer. Er bestaan meerdere merken die hetzelfde werken, een voorbeeld is deze. (niet speciaal uitgezocht, alleen een willekeurig voorbeeld)
 
Kan je hier geen foto plaatsen? Heb even foto's gemaakt om de boel te verduidelijken maar kan ze niet plaatsen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
De plaatjes moet je op een plaatjes-site (of je homepage of zo) zetten en de url daar naartoe kun je in een bericht opnemen via het
insertimage.gif
icoontje in de editor van het forum.
 
De ziggo monteur heeft een kastje geplaatst waar 3 uitgangen opzitten
1 = Data
2 = TV / Radio
3 = Radio

1. Op de Data uitgang zit een kabel die naar de modem gaat.
2. Op de TV / Radio uitgang zit een splitter waar vervolgens 2 coaxkabels aan zitten die naar 2 TV's gaan.
3. Radio is leeg, zit niets op
 
Foto's op mijnalbum.nl geplaatst. Rechter muisknop, afbeelding openen in nieuw tabblad.

Foto-UXXE4OM4.jpg


Foto-8JOAVNEE.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Okee, dus zoals ik dacht en noemde in het eerste stukje van mijn eerdere antwoord.

Je moet dan dus een retourgeschikte versterker kopen, die komt met de ingang op je AOP en de uitgangen gaan naar de 2 TV kabels. De TV kabel die in de huiskamer uitkomt moet je voorzien van net zo'n AOP als in je meterkast (TRAS1000 meestal). Daarop sluit je de internet splitter weer aan. Daarop komt je modem en je TV. Als je TV coax van goede kwaliteit is kan dat werken. Je moet dan alleen dus een retourgeschikte versterker kopen, een extra AOP (deze??) en de juiste F-Connectors.

Totaal dus ongeveer 80 euro en dan hopen dat je coax kabel van goede kwaliteit is.

De Powerline die ik noemde kost je rond de 60 euro. Zie deze site voor een vergelijking van powerlines en prijzen. Er zijn zelfs goede powerline/wifi oplossingen die nog goedkoper zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ik heb de URL's even goedgezet, nu staan ze er wel :wink:

De stekkers naar de TV's hebben plastic kapjes (brrrrr.....) dat is vragen om storing in je digitale TV beeld. Die moet je zowiezo een keer vervangen door metalen stekkers anders krijg je in de toekomst problemen met 4G telefonie zenders in de buurt en digitenne zenders e.d. die sommige TV kanalen gaan storen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan