• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

modem uittrekken

D

DeTim

Kan het kwaad elke keer als je klaarbent met internetten je modem uit te trekken
 
- Als jij hem telkens uitzet, dan heeft chello minder tijd / kans om noodzakelijke gegevens uit de modem uit te lezen of te sturen . Denk bv aan een firmware update om problemen op te lossen. Dit soort dingen doen ze meestal 's nachts om zo min mogelijk hinder te geven.
- Als jouw computer eerder klaar is met opstarten als de modem heb jij geen internetverbinding. Met een windowscomputer zal dit overigens niet snel gebeuren.
- In de voorwaarden van chello staat dat de modem permanent aangesloten moet zijn op een 230 Volt wandcontactdoos.

Dus ja,  je kunt hem telkens uitzetten, maar aanlaten (24/7) is beter.
Hetzelfde geld ook voor een router. Aanlaten is beter.
 
  Eigenlijk uit finacieel oogpunt, maar ook wat ik niet gebruik hoeft niet aantestaan, gooi ik alles uit. Het geeft eigenlijk geen problemen, behalve als het netwerk down is zegmaar, maar dat merk ik pas als ik in de middag alles weer aanzet, en internet niet thuis geeft.

De redenen die Johnny54 geeft om het aantelaten, tja wat je niet weet dat je mist mis je niet.

Chello zegt wel aanlaten, zij betalen mijn electra rek niet. ik wel.
 
Nou kom zeg je wekker radio verbruikt nog meer stroom zp'n modempje is gereduceerd en zal je echt niet op kosten jagen een geschatte meer kosten per jaar misschien 3 a 4 euro en das dan nog veel ........
 
Terug
Bovenaan