• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem resetten na "Opnieuw starten"

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

DieHardNL

Vroeger had ik nergens last van.
Maar sinds enkele maanden moet ik vaak het modem resetten (power er af halen) als ik de computer reset en voordat XP weer geladen wordt anders wordt het netwerk niet gevonden. Eigenlijk 2 vragen:
- Waar kan het aan liggen?
- Als het niet op te lossen is: hoe kan ik netwerk connectie krijgen zonder het modem te hoeven resetten?
 
Ik denk dat er een probleem is met het krijgen van de 'link' of je modem stuk is of je netwerkkaart. (ik denk je modem)
Bel de helpdesk van Chello, misschien weten die het.
 
router !?

EDIT: hoofdletters en overmatig gebruik van leestekens :P
 
Ter verdediging van TS. Ik heb het zelfde probleem. Vragen naar de configuratie is niet relevant omdat ik al 1 1/2 jaar op exact dezelfde configuratie draai zonder problemen.

Sinds een maand heb ik regelmatig dat bij het aanzetten van mijn pc ik geen verbinding heb. Het modem staat altijd aan. Op de modem knippert het tweede lampje ofl groen-oranje of groen-oranje-uit. Resetten van de modem en 20 minuten wachten helpt. Handig is dit niet.

Ik lees elders op het forum iets over ip-adres releasen. Dat ga ik maar proberen. Ik heb nog even geen zin om de helpdesk te raadplegen. Als er anderen zijn met dit probleem en een oplossing hoor ik het graag !
 
Als het modem op die manier knippert is het aan eht proberen om zich weer aan te melden. Dit kan gebeuren door fluxaties op het netwerk.

Reset helpt meestal wel. Maar vaak als het modem niet weer online komt na een uur is er wat mis met het signaal. De coax mag niet langer zijn dan 2 mtr dus controleer dit even.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan