• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem met FSK nummerherkenning voor UPC

S

sretlow

Ik ben o pzoek naar een modem dat nummerherkenning ondersteund dat door UPC (en de meeste andere europesche telefonieproviders behalve KPN). Ik weet dat een DTMF modem (DTMF is het protocol vanb KPN voor nummerherkenning) bijna niet te vinden zijn. Echter voor FSK zouden de meeste modems moeten ondersteunen.

Ik heb echter een safeway modempje gekocht (gewoon een analoog telefonie modem) maar het enige dat ik bv in hyperterm zie als er gebeld wordt is "ring". Deze ondersteund dus geen nummerherkenning. Bellen doet ie wel dus het werkt op zich wel.

Dus: Wie weet een merk/type (of eventueel site met specs) die nummerherkenning ondersteund (callerid, clip wordt het ook wel eens genoemd geloof ik).
 
Ik heb het voor elkaar! Een Pine modem (gekocht op Duitse ebay) omdat er uitdrukkelijk bij stond dat het caller_id ondersteund. Maar het schijnt dat de meeste modums dat doen. Alleen moet je de optie middels een string wel even aanzetten. AT+VCID=1 of AT#CID=1 zijn de meest gebruikte opties. Een erg hulpvolle site was de site van Audio Caller (mmm.beiley.com). Op hun support site staat zelfs hoe je een driver kunt aanpassen voor caller_id functies.
 
Terug
Bovenaan