• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem kabel

T

Tabakowitz

UPC heeft de modem aangesloten met een standaard kabel. Deze is te kort om weg te werken en ligt hinderlijk over de trap. Nieuwe losse kabel is twee dagen later gebracht inclusief losse connectors, zodat ik het zelf aan kon leggen. De instructie was: palletje van beide connector naar beneden en van links naar rechts alle 8 draden van de UTP5 kabel in de zelfde volgorde vastzetten. Dat gaat prima met mijn prachtge krimptang.
Echter de verbinding komt niet tot stand. De lichtjes op de moden gaan aan en uit en op de netwerkkaart brandt niets. Ik heb meerdere malen de connectors eraf geknipt en nieuwe aangezet. Zelf andere draadvolgordes volgens allerlei schemas geprobeerd, maar dan knipperen de lampjes op het modem niet eens. Ik heb zelfs een nieuwe losse draad gekocht, maar dat werk ook niet.

Weet iemand of ik de draadjes anders moet aansluiten?
UPC komt me niet meer gratis helpen, want ze hebben de zaak werkend achtergelaten en that's it.

Alvast bedankt voor jullie reaktie.
 
Opzich goed hoor, van links naar rechts dezelfde volgorde aanhouden. Officieel moet je wel rekening houden met de kleuren (daar zijn schema's voor) maar het is niet zo heel erg als je het anders doet.

Denk toch dat er net 1 adertje niet goed zit. Heb je die connector al eens onder een felle lamp gehouden en gekeken of echt alle aders zijn doorboord?
 
Rene zei:
Opzich goed hoor, van links naar rechts dezelfde volgorde aanhouden. Officieel moet je wel rekening houden met de kleuren (daar zijn schema's voor) maar het is niet zo heel erg als je het anders doet.

Denk toch dat er net 1 adertje niet goed zit. Heb je die connector al eens onder een felle lamp gehouden en gekeken of echt alle aders zijn doorboord?

Inderdaad, het kan zijn dat jouw krimptang niet honderd punten is... Dit heb ik ook gehad. Je wilt niet weten hoe een klant kijkt als je met een hamer de tang aan moet druken ;)
 
als het lampje niet brand is er geen verbinding

<offtopic>
ik had 3 kabels door de keuken liggen totdat de hond er wel een leuk speeltje in zag en ik ineens geen verbinding meer had

kijk achter mn pc.. hey lampjes weg :(

heeft ie gewoon mn 3 utp kabels en 1 coax doorgevreten

(heb nu internet via een losse utp kabel dwars door de kamer en geen tv meer op mn kamer)

kut beesten hehe ;)
</off topic>
 
Ook al brandt er wel een link led op je kabelmodem .. dan nog kan het zijn dat ie niet werkt.. aangezien dat kabelmodem niet zo ingenieus is dattie weet welk draadje er aangesloten moet zijn en welke niet ...
ook al heb je de volgorde verkeerd zitten kan het zijn dat je link led wel gaat branden .. maw. niet op het kabelmodem letten of op de nic.
Ik neem aan dat de oude kabel nog wel gewoon steeds werkt met internetten ?
Dan issut egt gewoon puur een kwestie van 2 goeie stekkers op die utp kabel zetten.. Of er zou een breuk in die kabel moeten zitten...

Lipje naar beneden: wit/or - or - wit/gr - blauw - wit/blauw - groen - wit/bruin - bruin
En aan de andere kant hetzelfde...
Ik weet niet precies hoe die zelfmaak stekkertjes vast moeten komen te zitten .. maar kijk uit dat je een draadje niet "afknelt". Of dattie maar voor de helft er insteekt.
Voorderest bij de normale rj-45 stekkertjes (die je dus met een krimptang dichtknijpt) kan je ALTIJD aan de bovenkant van die stekker zien of de draadjes goed aansluiten. Controleer dit ook .. Je moet ze dus egt fysiek kunnen zien aan de bovenkant dattie goed doorkomt.
 
Terug
Bovenaan