• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem inruilen?

A

athan

Ik heb zelf een com21 modem, snelheid met downloaden etc is wel goed..
Ik vind alleen dat bij het online spelen dat ik vaak veel last heb van hoge ping, acketloss en hoge choke.. :'(
Naja ik had dus dinsdag met chello gebeld, en ze zeiden dat de technische dienst me dezelfde dag nog of woendag zouden bellen, maar niet dus ze hebben nog niet terug gebeld >:(
Ik had verhalen gehoord van mensen wie ik ken dat ze de com21 modem hadden ingeruild voor een motorola modem, en dat ze een lagere ping krege (80 -> 20) en geen last meer hadden van packetloss...Ik wilde dit dus ook, maar wat is hiervan echt waar?
Ik woon in regio rotterdam...postcode 3291..
Anders bel ik upc nog een x dat ik (misschien tegen betaling) de com21 modem wil inruilen tegen een motorola of een andere betere modem...

bedankt...
 
Als ik jou was zou ik niet direct beginnen over betalen tegen upc.

Gewoon nog een keer opbellen en deze vraag voorleggen aan iemand van de helpdesk. Als je geluk heb krijg je iemand aan de telefoon die daadwerkelijk actie gaat ondernemen. :)
 
Motorola modems hebben datzelfde probleem. Althans de Motorola Sufboards. Hoge ping tijdens spellen. De modem is niet meer dan doorgeef luik. et komt uiteindelijk door de k*t upload van Chello. De zogenaaamde 128Kb (wat al ERG laag is en wat je ook nog eens nooit haalt) Als je een andere modem wilt dan je hebt kan je heb overigens beter gewoon (subtiel >:D((met een soldeerbout ofzo)) slopen dan wordt hij sowieso gratis vervangen.

Maar "Happy Athlon" heeft gelijk ;), ze kunnen daar beter niet achterkomen en het is maar de vraag of je een ander type krijgt
 
Lucas zei:
Motorola modems hebben datzelfde probleem. Althans de Motorola Sufboards. Hoge ping tijdens spellen. De modem is niet meer dan doorgeef luik. et komt uiteindelijk door de k*t upload van Chello. De zogenaaamde 128Kb (wat al ERG laag is en wat je ook nog eens nooit haalt) Als je een andere modem wilt kan je heb overigens beter gewoon slopen dan wordt hij sowieso gratis vervangen.

Ik weet het niet zeker hoor, maar volgens mij hebben pingtijden maar gedeeltelijk te maken met de upload sneleheid. Bij adsl is de upload snelheid ook om te huilen(bij minderdure abbo's) maar de ping tijden schijnen goed te zijn! Het is wat dat betreft gewoon een chello gerelateerd probleem.

En je modem slopen zou ik niet aan beginnen. Het valt een beetje op als er deuken in de behuizing zitten. ;D (even zonder gekheid, als ze er achter komen dat je hem zelf gesloopd heb, kun je een aardig dure nieuwe modem zelf aanschaffen.)
 
Motorola modems zijn de meest brakke modems die chello op dit moment gebruikt geloof ik. Ze crashen regelmatig lopen vast zijn extreem gevoelig voor dos attacks etc.

De reden van een hoge ping is of te veel mensen op de hub de hele kabel door jou straat en mischien ook andere straten is half duplex. Ik hoe je niet te vertellen wat er gebeurt als 100 mensen daar aan hangen.
 
Nou ik heb net met chello gebeld, vertelde ze dat een vriend ooit met een motorla modem was langsgeweest en dat de pingtijd veel lager lag dan met de com21 modem.
Dat ()%@# wijf vertelde me dat dat niet kan en dat je als je met een com21 modem verbind op een ander netwerk dan de motorola modem..
Ze konden me dus geen motorola modem aanbieden, alleen een andere com21 modem.
Nou daar schiet ik dus ook niets mee op, maar ze sturen binnekort een courier langs om een nieuwe modem te komen afleveren.

Iemand een idee of de oude com21 modem nogsteeds in de roelatie is, welke ik dus kan verwachten in plaats van deze modem?
 
Zeg tegen die vriend dat COM21 modems veel beter zijn dan Motorola's en dat je hem zo mag dat je best wilt ruilen.
 
Happy Athlon zei:
(even zonder gekheid, als ze er achter komen dat je hem zelf gesloopd heb, kun je een aardig dure nieuwe modem zelf aanschaffen.)

jup, 250 euro voor een Com21
clown.gif


Heb zelf ook een com21, en hij werkt prima (alleen de log functie doet het niet maarja boeie :P)
 
Terug
Bovenaan