• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem dood?

Status
Niet open voor verdere reacties.

heerden

Forum Gebruiker
Berichten
97
Internet
  1. DELTA
Sinds de werkzaamheden van Ziggo afgelopen nacht komt het modem niet meer online.

Het betreft hier een 'oud' UBEE EVM3200 modem zonder wifi. Bij het aanzetten gaat eerst het spanninsledje knipperen, dan de 2 oranje ledjes en het groene 'vinkje' en na een paar seconden begint dit opnieuw.

Spanningsloos maken voor 1 minuut, coax kabel eruit en dan aanzetten laat exact hetzelfde gedrag zien.

Iemand enig idee?
 
Helpdesk kon er niets aan doen, er komt een monteur later deze week. Blijft toch apart dat een modem ineens in zo'n loop terecht komt omdat er even geen signaal is geweest. :neutral:
 
Ik denk niet dat de monteur er wat aan kan doen. Ik had namelijk exact hetzelfde probleem. Continu doorstarten, geen verbinding. De oude arris erachter gehangen en gelijk weer internet. Ik verwacht nog wel meer meldingen. Hele volksstammen die deze ubee nog hebben.
 
Ik hoop dat de monteur een nieuw modem meeneemt. :eek:

Maar als dit nu bij zoveel mensen ineens misgaat dan lijkt me dat er iets anders aan de hand is.

/conspiracy mode
Wel een manier om iedereen aan een wifi modem te zetten zodat je je
hotspot plannen kan waarmaken als bedrijf.
/end conspiracy mode
 
Nou, ziggo moet een beetje uitkijken. Veel alles in 1 Extra gebruikers met zo'n modem. Net nu ze een campagne tegen glasvezel zijn gestart. Mensen stappen makkelijk over. Ik niet, omdat ik het geluk heb de oude arris nog te hebben. Dat onderhoud van vannacht en de ubee gaan ergens niet goed zamen. Op ziggo webcare staat ook al een melding, maar die jongen noemt zijn type modem niet. Ik vermoed een EVM3200.
 
Ik heb even een oud ubee modem van de buren kunnen lenen. Exact hetzelfde model, deze werkt voor nu goed maar hij kreeg wel eerst een firmware update naar 5002!!!

Software Version 4.111.5002
Cable Modem Serial NumberEVM320B****

Ik snap nu waarom mijn modem kapot is, vermoedelijk is het updaten misgegaan omdat tijdens die werkzaamheden het signaal nogmaals eruit viel. :x
 
Dat is apart. Het lijkt haast of wij de enigen zijn met dit probleem. Net nog even mee zitten spelen, het maakt niet uit of je de kabel er wel of niet hebt inzitten. De herstartcyclii zijn vrij snel, hooguit 15 seconden. Zodoende biedt de resetbutton geen soelaas, ergens in de opstart zelf gaat het mis. In die zin kun je hem wel als kapot beschouwen, ik zie geen andere manier om de firmware te flashen.

*Edit:
Kort samengevat rebootloop. Zoals bij een corrupte flash.
Reset button werkt ook niet met "koude" reset.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat moet het wel zijn, ik denk dat ze die alleen nog door speciale software via bijvoorbeeld de ethernet poort kunnen herstellen. Wellicht dat de monteur dat vrijdag gaat doen maar ik denk dat ie gewoon een cisco neerzet en de oude in de afvalbak gooit...

Net even familie ook hun modem laten resetten en jawel, ook daar een nieuwe firmware.
 
Fraaie toestand. Ik blijf erbij dat wij niet de enigen kunnen zijn met dit probleempje. Misschien kunnen anderen hetzelfde euvel niet posten omdat ze offline zijn en geen mobiel data-abonnement hebben?

-offtopic:
Glasvezel is voor mij überhaupt geen optie omdat je in appartementcomplexen afhankelijk bent van je onderburen.
Die van mij vonden het niet interessant en negeerden 3 gratis installatiedata. En ook niet bellen of mailen naar aanleiding van de brief.
Kostte mij 2 vrije dagen voor Jan L*l.
Niet dat ik wilde switchen, maar de gratis aansluiting wil je wel.
Nadien is het zomaar 350 euro en ben je nog steeds afhankelijk van de onderburen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan