• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Modem achter modem

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hidde87

Hallo,

Ik heb een probleem/vraag.
Het grootste probleem is het Ziggo Ubee modem, met bedroevend slechte wifi. Daardoor heb ik een oude ADSL modem uit de kast gehaald; Linksys WAG54GX2
In mijn studentenhuis is elke kamer voorzien van kabel internet, maar met de opkomende smartphones, is WIFI geen overbodige luxe. Maar hier, op zolder, is er dus 0 bereik. Mijn idee was om de Linksys op mijn kamer direct op het Ubee modem aan te sluiten met een kabel. Vervolgens stel ik de linksys in zodat zn DHCP uit staat en dergelijken. Dat werkt. Per draad heb ik internet, op verschillende apparaten. Het nieuwe WiFi netwerk geeft vol bereik, maar geen internet. Bij het begin wel, dan gaat mn telefoon als een speer, maar als ik mijn laptop ook draadloos wil gebruiken gaat het er weer uit.
Op de Ubee heb ik niks veranderd, via de kabel werkt alles altijd en op volle snelheid.
Wat gaat hier fout en is het op te lossen?

Alvast bedankt
 
Die ben ik inderdaad ook al tegengekomen. Maar het gaat daar over een router ipv een router/modem. Volgens mij werkt dat als je de WAN poort van de router gebruikt. Die poort zit niet op mijn(/een) modem, dus hij staat ook niet in de rijtje met z'n mac-adres.

Toch bedankt!

Het blijft raar, net weer een paar dingen geprobeerd, maar het werkt niet. En zelfs windows geeft aan dat de internetverbining in orde is, terwijl hij geen pagina's laadt of iets dergelijks..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan