• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Mislukte instalatie met Thompson 420

I

ijzerwerf

Gisteren heb ik geprobeerd mijn Thompson 420 bij een vriendin aan te sluiten. Helaas kon het modem geen retoursignaal ontvangen en zodat had het modem geen verbinding met de wijkkast. Dit betreft een kamer in een studentenflat in Rotterdam-Centrum waarbij de woningbouwvereniging alleen ADSL aanbiedt via 1 ISP.

Aangezien er wel een CAI aansluiting is dat ik dat ik dit probleem kon ondervangen door mijn modem daar aan te sluiten, maar helaas...

Via de webinterface van het modem zie ik het volgende staan:

Forward path: Signal acquired at 260.000 Mhz Return Path: Pending
SNR: 35,7 dB Frequency: 49,8 Mhz
Receive Gignal Strength: 13,5 dBmV Power level 55.0 dBmV
Modulation: 64 QAM Channel ID: 1
Modulation: 16 QAM

Kan ik het proberen door het channel ID van het upstreamkanaal te veranderen ? Of moet ik echt contact opnemen met chello zodat zij kunnen nagaan of er vanaf de FEP wel een retoursignaal aanwezig is ?
 
Modem moet zelf het upstreamkanaal vinden, dus handmatig aanpassen zou ik niet aan beginnen.

Vraag is eerder of die CAI-aansluitingen in die flat retourgeschikt zijn. Misschien heeft die studentenhuisvesting wel een collectief CAI-contract, dan kun je het vergeten.

Krijgt je/die vriendin persoonlijk een CAI-nota van UPC?
 
waarbij de woningbouwvereniging alleen ADSL aanbiedt via 1 ISP
Als jouw vriendin een normale telefoonaansluiting heeft van KPN, kan zij altijd uit meerder ISP's kiezen. Daar heeft de woningbouwvereniging niets over te zeggen.
 
De CAI rekening wordt door de woningsbouwvereniging zelf geind, dus er bestaat geen persoonlijke relatie met UPC. Verder heeft de woningbouwvereniging een collectief ADSL overeenkomst gesloten met Scarlet :9

Zojuist heb ik echter gebeld met Chello en op het adres van mijn vriendin was het netwerk inderdaad nog niet retourgeschikt gemaakt, wat op zich wel vreemd is aangezien blijkbaar andere studenten nooit overwogen hebben om Chello daar aan te vragen.

Volgens de helpdesk van Chello wordt er nu een verzoek ingediend om de wijkkast wel retourgeschikt te maken, ik ben benieuwd of dat dit ook echt gaat gebeuren...
 
grote kans dat de kast retour geschikt wordt gemaakt, alleen is het wel hopen dat de woningbouwverening niet beneden in de flat een versterker heeft die niet retourgeschkt is.
 
fonta zei:
grote kans dat de kast retour geschikt wordt gemaakt, alleen is het wel hopen dat de woningbouwverening niet beneden in de flat een versterker heeft die niet retourgeschkt is.

Als de flat achter een zogenaamd S.O.P.-punt (Signaal Overname Punt) zit, en dus zelf een eigen CAI-netje hebben aangelegd in de flat, dan gaat UPC daar nooit retour voor open zetten, omdat er meestal maar goedkope rotzooi gebruikt wordt door dat soort instelling/bedrijven/woningbouw, waar je een hoop rotzooi mee terug krijgt richting het CAI-net van UPC...

Kort gezegd, er wordt nooit retour opengezet bij een Collectieve aansluiting...
 
Terug
Bovenaan