• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Minister wil themakanalen in basispakketten

T

the-chief

Het is hier vaker besproken, het feit dat UPC publieke themakanalen in hun pluspakket stoppen, welnu in de kamer zijn ze ook wakker geworden:

https://www.nu.nl/news/861166/52/PvdA_wil_publieke_themakanalen_gratis_zien.html
 
Haha, dat betekent dat de Publieke Omroep aan UPC moet betalen (ipv de kijker) en dat gaat weer ten koste van het budget om nieuw product te maken. Voor niets gaat de zon op.  8) Even nadenken PvdA. Er komen zeker verkiezingen aan. :)
 
Leuk dat ze het over de themakanalen hebben, maar hoe zit het met de regonale zenders?
Oké, die komen met hulp van de regering weliswaar bijna allemaal op de sateliet ;D, maar dat heeft niet iedereen.
En hoe gaat het met Mine (KPN) en DVB-t (Digitenne, KPN)?

Het lijkt inderdaad een verkiezingsstunt, want er is niet echt over nagedacht.
 
Nee precies er is zeker niet over nagedacht, 14 themakanalen + minstens 1 regiokanaal + ned 1 /tm 3 is al meer dan 15, wat is het basis paket moet zitten, dus het is niet haalbaar.

bovendien noemt men het in dat artikel "PvdA wil publieke themakanalen gratis zien"
Gratis is lekker relatief. Eigenlijk moeten deze zenders wel digitaal verspreid worden, dan kan de PVDA weer zeggen dat het digitale basispaket gratis moet zijn, maar upc vraagt daar 2 euro voor. Opzich niet veel, en als het gratis moet is het ook simpel, zullen ze het standaard tarief opschroeven met net geen 2 euro.
 
Terug
Bovenaan