• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Mijn eerste bevindingen..

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

didio

Ik wist niet of ik hier nou weer een nieuw topic voor aan moest maken.. Toch maar gedaan..

Net op mijn Humax 5200 de nieuwe software geïnstalleerd en dit zijn mijn eerste bevindingen..

Over het algemeen vind ik de software een hele grote verbetering, maar ik vind het nog steeds redelijk traag gaan. Ik hoor veel mensen praten over een snelheidsverbetering.. En het gaat ook zeker sneller dan bij de oude versie. Maar ik denk dat het nog zeker sneller kan..

Wat mij opvalt is dat op de ene pagina wel een Vorige knop staat en op de andere niet. Ik zou ze overal weghalen omdat je gewoon de Back knop op je afstandsbediening kan gebruiken, en dat werkt prima.

Bij TV zender On demand zie je bijvoorbeeld op een vreemde plek de Vorige knop terug komen.

Ook valt mij op dat de meeste schermen netjes een titel met een logo ervoor hebben. Sommige schermen hebben dat niet.. Had niet opgeschreven welke niet..

Over het algemeen vind ik veel letters te klein.. Ik heb een 36 inch TV en moet echt op het puntje van mijn bank gaan zitten om alles te lezen.

Als je bij het zoeken een programma intikt, kan bijvoorbeeld niet van letter O naar letter U in een keer.. Als je op de O staat zou je op je afstandsbediening naar links moeten kunnen klikken om in een keer op de U te komen.

Zoek resultaten staan niet op een logische volgorde.

Uitzending gemist is echt een drama.. Totaal onbruikbaar. Kijk ik naar een bepaalde dag, dan zie ik bijvoorbeeld 139 programma's staan. Het ene programma heeft een staand beeldje en het andere een liggend. Soms zie je een staand beeldje met een liggend plaatje erin, rommelig.

Ook zie ik geen logische volgorde in de 139 programma's. Vaak bijvoorbeeld het journaal (logisch) maar ik zie geen verschil tussen de verschillende journaal's. Misschien handig om boven de lijst met programma's een tijdsbalk te maken en ze op tijd te sorteren. Je zou dan makkelijk per uur kunnen doorklikken en de lijst met 139 programma's zou dan per uur opschuiven.

Ook zou het misschien handig zijn om te kunnen kiezen tussen een lijst met beelden en een lijst met tekst (onder elkaar)

Dit is mijn eerste indruk. Ik ga er zeker nog dieper in duiken, ook als ik het echt ga gebruiken..
 
Nog een paar opmerkingen:

TV Gemist
Op programma pagina van Top Gear, zie ik bij gerelateerd de volgende programma's staan: Dora, Spongebob, Ushi, enz.. Sommige beelden liggend en sommige staand. Bij de staande beelden valt de tekst eronder weg. Selecteer je zo'n staand beeldje dan komt de tekst weer in beeld.

Zoeken
Na het zoeken op bijvoorbeeld Top Gear (zoeken in alles), zie ik twee keer Top Gear staan en een keer Top Gear Specials. Zoek resultaten is geen logische volgorde in te ontdekken.

Series
In series zie je bij Series in abonnementen / Extra series in groepen staan. Dus een beeldje voor serie 13 en als je daar dan op klikt zie je in een lijstje 16 afleveringen staan. Dit zouden jullie overal moeten doorvoeren. Ook in series zelf is dit op de ene pagina wel goed gedaan en op de andere weer niet. Ook lijkt me dit handig bij bijvoorbeeld Uitzending gemist. Eigenlijk moet dit overal worden doorgevoerd. Wat me nog opviel is dat de ene keer het lijstje met aflevering van aflevering 1 naar bijvoorbeeld 16 loopt, en de andere keer van aflevering 16 naar 1.

Films
Het zou handig zijn om films die ik aan het kijken bent kan stoppen en dan bijvoorbeeld de volgende dag weer kan verderkijken. Ik kan nu niet zien hoe dat zou moeten. Ook werkt kijk historie niet in Mijn Media. Bij films die niet in mijn abonnement zitten zie ik netjes wat ze kosten als ik ze wil bestellen. Bij Premium Zenders zie ik dat niet staan bij de programma's die daaronder staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan