• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

mijn belking router krijgt geen ip

R

Revvion

Ik heb een router van belkin gekocht: https://www.dynabyte.nl/hardware.php?i=116
maar om een of andere reden krijgt hij geen ip van chello, hij ziet de modem wel maar het lampje van internet blijft knipperen en las ik naar de setup pagina gaat geeft hij geen ip etc aan. (ik heb mijn MAC adress al gekloont)
 
Modem chello eruit en weer erin.
Misschien komt ie WEER met prov.nl dan moet je je maar weer opnieuw aanmelden.
Anders....

Router resetten

BTW, probeer maar eerst router te resetten en dan modem.

succes
 
Werkt niet, maar als ik ook op die lampjes let van modem reset die modem zich zelf weer (alsof hij wiegerd dat er router er is), volgens helpdesk is alles aan chello kant oke btw.
 
pc naar modem: wel internet?
instellingen van je router dhcp. mac adres clonen of handmatig invullen.
dan moet alles het gewoon doen. heb je een motorola modem. ? als je die op standby zet kan je kijken of je router wel een 192.xx van het modme krijgt.
is de kabel van de modem naar router wel op de WAN aangesloten...
 
Bij het aansluiten van een router zal je eerst de utp kabel los moeten laten van het modem.Dus alleen de router op de pc aansluiten,dan ga je naar het adres van de router via je webbrowser.
Daar maak je de instellingen zoals mac adres clonen etc.
daarna pas sluit je het kabel modem op de router aan.Nu zal het modem denken dat je router de pc is en krijg je het ip adres toegewezen,wellicht die je al had.
De pc krijgt een nieuw ip van de router en je zou dan internet moeten hebben.
 
Ik heb net dezelfde router gekocht bij Dynabyte, precies de handleiding gevolgd die bij de router zit, niks klonen etc.
Vergis je niet in welke kabel je waar in moet steken, dit kan verwarrend zijn. Heb je ook 'dynamisch ip adres verkrijgen' ingevuld bij de setup van de router? Het is in ieder geval een goede router, Extreme loopt zonder haperen.
 
Terug
Bovenaan