Met de kennis van nu; zou u hem kopen?

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Richard1972

Hallo,

Ik ben van plan de Humax iHDR-5200 aan te schaffen. Ik heb inmiddels behoorlijk wat reviews/ beoordelingen gelezen en ik moet zeggen dat ik nu toch sterk begin te twijfelen. Een redelijk grote groep lijkt tevreden te zijn, maar ik lees ook ontzettend veel negatieve reacties. Met name de hoeveelheid reacties die gaan over problemen met (niet afgemaakte) opnames - lijkt me een essentieel onderdeel voor dit apparaat - baart mij zorgen. Ik lees ook veel over bugs t.o.v. ITV. Zet daarnaast de toch wel forse prijs die je moet betalen.

Dus daarom, de vraag der vragen:
Zou u dit apparaat nog kopen, met de kennis van nu?
 
Is ondanks de problemen die er soms zijn nog steeds veruit de beste decoder die te koop is en officieel wordt ondersteund door Ziggo. Dus ja. Zou hem weer kopen.

Overigens heb ik van mislukte opnames nooit meer last. Dat probleem had ik even een paar jaar terug, maar al geruime tijd niet meer.

Voor iTV moet je hem niet kopen. Als het werkt, wat het bij mij vrijwel nooit doet, is iTV onbruikbaar slecht.
 
Ik denk nog steeds dat dit de beste is die je kunt kopen. Eigenlijk geen problemen mee gehad. ITV heeft het wel gedaan, maar gebruiken we eigenlijk nooit.
De hoge prijs kan natuurlijk ook meevallen. Ik heb toendertijd een speciale prijs betaald als vaste klant. Nieuwe klanten konden hem nog goedkoper krijgen.
Ik weet niet of die acties er nog zijn.
 
Humax 5200

richard 1972
ik ik had precies die gedachten als jij
ik had namelijk interesse in de humax 5400 ! maar door de vele negatieve
reacties heb ik daar van af gezien !
maar nu is er een actie bij ziggo voor trouwe klanten dat je een HD ontvanger gratis kan krijgen dat is de humax5100
en als je een HD recorder wil betaal je maar 49 euro ! je krijgt dan een humax 5200 met dongel of een samsung smt7140B met dongel !
ik heb ook gebruik gemaakt van deze aan bieding ! ik dacht voor 49 euro
kan je het wel proberen !
ik kreeg de samsung smt 7140B met dongel !
ik heb hem nu een week maar hij werkt zeer goed ook het inter actieve werkt zeer goed ! tot nu toe zeer tevreden !
ik kan zelfs onder titeling krijgen op NPO best ! en als ik op neem van NPO best kan ik ook de onder titeling aan zetten ! ik had dit nooit verwacht !
van dit apparaat !
ik vraag mij nu af zouw dit bij humax 5200 ook kunnen ? :pompom::applause:
 
Ik zou hem zo weer kopen, maar ik heb hem wel bedraad.

juwpau.gif
 
humax 5200c

bedraad is altyd beter ! mijn handelaar raad klanten dit ook aan om dat dongels dikwijls niet genoeg wifi signaal krijgen waar door de onvanger niet goed werkt !
ik heb een zeer goed wifi signaal waar door ik geen problemen heb !
met dongels !
dat scheelt weer kabels minder!:pompom::schater:
 
Is ondanks de problemen die er soms zijn nog steeds veruit de beste decoder die te koop is en officieel wordt ondersteund door Ziggo. Dus ja. Zou hem weer kopen.

Overigens heb ik van mislukte opnames nooit meer last. Dat probleem had ik even een paar jaar terug, maar al geruime tijd niet meer.

Voor iTV moet je hem niet kopen. Als het werkt, wat het bij mij vrijwel nooit doet, is iTV onbruikbaar slecht.


Sluit ik me helemaal bij aan. De 5200 is een prima apparaat, als je iTV even weg denkt :) . iTV is een ramp op pootjes en ikzelf heb de hoop opgegeven dat dit ooit wat gaat worden, na een update (zo'n 1,5 jaar geleden ongeveer) heeft iTV het op mijn 5200 nooit meer gedaan (en voor die bewuste update werkte het al traag, maar het werkte tenminste!).

Ik zou de 5200 wel weer kopen, als m'n huidige decoder ooit onverhoopt de geest geeft (zelfs nu ik nog maar weinig Tv kijk, sinds Netflix).
 
Mensen bedankt voor jullie reacties!

Goed, voor iTV hoef ik hem dus niet aan te schaffen. Dat is niet zo'n ramp, het leek me alleen wel handig voor de uitzendinggemist-functie en wellicht wat Youtube filmpjes. Bedrading gaat lastig worden omdat de router in de meterkast is gemonteerd. Dat is voor mijn huidige netwerk al niet ideaal qua bereik, ook niet met een range-extender. Wat ik lees over de Humax doet mij daarom het ergste vrezen. Video on demand vind ik gewoonweg te duur. Ga geen €6,00 betalen om een film kijken.

Conclusie is dat ik eigenlijk een vervanging koop voor de VHS-recorder, maar dan in HD en zonder banden. En dan vind ik dit gewoon té veel geld. Ik denk dat ik de tip van @honda ga uitproberen. We hebben een uitgebreid pakket, dus daar moet vast wat te regelen zijn.

Nogmaals dank voor reacties,

Richard
 
Ik zou de 5200 ook direct weer kopen. Prima apparaat. Na wat iTV problemen in het begin gaat dat nu ook uitstekend. Ik heb hem niet bedraad maar gewoon met de dongel verbonden met mijn netwerk.:grin:
 
Conclusie is dat ik eigenlijk een vervanging koop voor de VHS-recorder, maar dan in HD en zonder banden. En dan vind ik dit gewoon té veel geld. Ik denk dat ik de tip van @honda ga uitproberen. We hebben een uitgebreid pakket, dus daar moet vast wat te regelen zijn. d

Vergeet de mogelijkheid live TV te pauzeren niet. Alleen al die functionaliteit wil ik nooit meer kwijt. Dat deed je VHS echt niet.

En veel geld? De Humax kost nu 249 euro. Vind je dat serieus zo veel geld? Kan niet in je portomonnee kijken. Maar je VHS zal destijds minstens zo veel gekost hebben. Vind het zelf qua prijs erg redelijk.
https://tweakers.net/pricewatch/265892/humax-ihdr-5200c.html

Wat die aanbieding van Ziggo betreft: die is er soms wel, soms niet, soms afhankelijk van degene die je belt. Maar je zit dan sowieso minimaal een jaar aan Ziggo vast. En je kunt niet kiezen. Je kunt ook de Samsung krijgen die echt veel slechter is dan de Humax.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan