• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

melden SPAM aan chello?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zou zeggen : bekijk eerst eens de volledige header om te zien of het mailtje echt van het chello netwerk afkomstig is. De adressen zijn nl zeer eenvoudig te faken.
Mocht je niet weten hoe: gebruik de gratis spamcop service.

https://spamcop.net/anonsignup.shtml

Het heeft geen zin om abuse van chello een mailtje te sturen als het bericht niet verzonden is vanaf het chell netwerk. In de regel nemen abuse diensten alleen spam/abuse meldingen aan welke betrekking hebben op het eigen netwerk. Ter verificatie moet je dan in iedergeval de volledige header van het bericht mee sturen met je klacht.
 
Als ik bij elk virus dat in ontvang de isp lastig moet gaan vallen kom ik niet meer aan gewoon internetten toe. Vertrouw op je virusscanner en verwijder de infected email.
 
SvK900 zei:
Als ik bij elk virus dat in ontvang de isp lastig moet gaan vallen kom ik niet meer aan gewoon internetten toe. Vertrouw op je virusscanner en verwijder de infected email.

Dat vind ik een beetje slappe houding. :<>
Je valt een ISP niet lastig, je wordt lastig gevallen door een lid van hun.
Hoe meer mensen er iets aan doen, hoe meer kans we allemaal hebben dat het ooit eens minder zal worden. (hoop ik)
Tis m.i. beter dan niets doen.

occasion4.gif
Groetjes, Rene.
occasion4.gif
 
Langleve in de wereld van Internet, boordevol Virussen/Trojans/Worms/Spam/etc..etc...
Hier wordt nl. vrij weinig aan gedaan door welke isp dan ook.
Je moet dit soort dingen gewoon zelf voorkomen.
 
Veel belangrijker, de inhoud van de header
Kunnen we met alle chellousers op dit forum tegelijk een DoS attack op die gast uitvoeren >:D
 
Ehhh...het is ook mogelijk om het IP-adres te 'manipuleren', maw: je kan het afzender ip-adres gewoon faken
 
Je bedoelt als het van een door de boosdoener opgezette mailserver komt? Dan moet je ff kijken of het ip van de mailserver een bekend mailserverip is... (don't ask how)
 
slofje zei:
Hallo, ik ontving een mailtje van ene
[email protected].
het bericht bevat een virus. oe kan ik dit melden bij chello?
Dit is volgens mij ook gewoon een emailadres van chello zelf, dus niet van een klant.

Gewoon ignoren dit, waarom?
Het is veel te veel werk om te achterhalen waar het wel vandaan komt. De afzender van het emailadres wordt door veel virussen vervalst, dus daar heb je niks aan.
Je zou het wel aan het IP kunnen zien, wat voor zo ver ik weet, nog niet wordt gespoofed (schrijf ik dat goed zo?) door virussen.
Je zou dan kunnen kijken van welke ISP dat IP is, stuur er een abuse naartoe waarin je de orginele headers van de email meestuurt. Dan is het afwachten wat er gebeurt.

Waarschijnlijk gebeurt er niks, ze hebben wel wat beters te doen dan zulk soort dingen tegen houden, het is niet eens verboden, OF het moet in de algemene voorwaarden staan van de ISP.


De beste oplossing: Installeer zelf een goede virusscanner, zodat jij zeker weet dat jezelf niet van zulk soort emails zit te verspreiden.
Voor de rest kun je er niks aan doen, maar dat geeft ook niet: JIJ hebt er geen last van.
Nou kun je wel zeggen dat dat erg egowistisch is gezecht, maarja.. vertel dan maar eens wat een goede oplossing is om n00bs virusvrij te houden, ZONDER de ISP op hoge kosten te jagen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan