Meeste zenders geen signaal Dtv

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

Puck s

Hallo,
ik heb onlangs mijn ci+ module gekregen, nu heb ik hem een aantal keer volgens de installatievolgorde geïnstalleerd, het analoge gedeelte doet het gewoon goed, een beetje storing maar wel alle zenders doen het. Maar het Digitale gedeelte, waar het om gaat, doet het niet goed, sommige zenders doen het, maar de meeste niet. Of er staat geen signaal, of er staat gescrambled programma.

Heeft iemand een hoe dit kan en hoe ik het kan verhelpen?


Met vriendelijke groet,
Puck
 
Analoog “een beetje storing” leidt meestal tot digitaal geen beeld.
 
Zorg dus eerst dat je bekabeling etc. goed voor elkaar is. Kijk verder even goed rond op dit Forum voor verdere instructies.
Suc6.
 
Bedankt alvast:),

ik heb een 32LD350, hij is gecertificeerd.
Zou ik dus als ik het goed begrijp door een nieuwe bekabeling meer signaal moeten ontvangen? Ik zit op zolder, en de kabels worden een paar keer gesplitst voor ze hier zijn, dat zal er misschien ook mee te maken hebben?

Verder heb ik de ci+ module gewoon via ziggo (telefonisch) besteld, dus dit moet wel in orde zijn.
Ik schat dat nu ongeveer 20-30% van de zenders het doen.

Bij voorbaat dank,
Puck
 
Ja, met 'beter kabels en splitters' met voorkeur die het Kabelkeurmerk hebben moet er voor zorgen dat er zo min mogelijk storing is.
 
Misschien een overbodige opmerking maar was de kaart wel geactiveert?
 
Ja, de kaart is geactiveerd, het signaal is laag zegt mijn tv, dus ik ga nieuwe kabels leggen denk ik maar.
 
Ja, de kaart is geactiveerd, het signaal is laag zegt mijn tv, dus ik ga nieuwe kabels leggen denk ik maar.

Kabels is misschien het probleem niet (alleen). Als het een aantal keren gesplit is zoals je zegt kan het ook aan het niveau van het signaal liggen en moet je een (goede met "kabelkeur" keurmerk) versterker aan het begin van je kabels zetten. Ook de splitters en pluggen moeten goed zijn en mogen geen plastic kapjes hebben. zie https://kabelkeur.nl voor meer info waar je op moet letten.

Als basis kun je door je TV aan te sluiten aan het begin van de kabel (dus meestal bij de meterkast waar de eerste aansluitdoos zit). Even de TV tijdelijk daar neerzetten dus. Werkt alles daar wel goed, dan heb je bewezen dat het in de kabels zit. Als je de mogelijkheid hebt om de TV steeds een stapje verder aan te sluiten, dus voor en na elke splitter, kun je precies vaststellen waar het mis gaat en kun je misschien met het vervangen van 1 splitter of 1 stukje kabel volstaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan