• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Meerdere televisies

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Woepie

Hallo,

Ik wil graag de aanleg van mijn televisiekabels verbeteren. Op dit moment zit het als volgt in elkaar. Vanuit de aansluiting wordt het signaal in drieën gesplit waarvan er een naar de tv in de huiskamer loopt (coax kabel uit splitter is ongeveer 1 meter). De andere twee lopen verder waar ze allebei nog een keer doormidden worden gesplit. Dit alles heb ik gedaan met hele eenvoudige splitters. Goedkoop, maar tegelijk ook troep. :-P In de huiskamer gaat dit goed, maar als er in een van de slaapkamers tv wil worden gekeken moet je eerst aan de splitters rommelen, want de coax kabel valt eruit. Als het dan goed zit, wordt het beeld al snel weer minder doordat er iemand langsloopt en door de trilling het kabeltje beweegt. Dit werkt totaal niet en het beeld verslechtert in het algemeen ook. Hoe verder weg van de aansluiting hoe "sneeuweriger" het beeld wordt. Het blijft wel zichtbaar, maar is een stuk onduidelijker.

Op dit moment heb ik alleen analoge televisie. Ik ben van plan om voor de tv in de huiskamer over te gaan naar digitale tv (waarschijnlijk HD ontvanger). In de huiskamer en in 1 slaapkamer staat een "nieuwe" tv, die dit aan kan. De overige tv's zijn "oude" met nog zo'n kast erachter. Deze kunnen dus ook helemaal geen digitale tv aan. Is het dan mogelijk om het signaal te splitten en digitale tv aan te sluiten. Via de site van Ziggo begreep ik dat je voor elke tv minimaal een CI+ ontvanger (zo'n kaart bedoel ik) nodig hebt. Hoe doe ik dat met splitten en aansluiten... Ik heb rondgekeken op internet, maar er zijn zoveel verschillende adviezen dat ik door de bomen het bos niet meer zie...:oops:

Alvast reuze bedankt voor de hulp! :grin:
 
Digitale tv en analoge tv komt via dezelfde coaxkabel binnen.
Dus je hebt nu al overal digitale tv beschikbaar.
Wel is digitale gevoeliger voor slecht signaal.
Als je bij analoge tv ruis hebt, dan zal digitale tv 'zwart' zijn.

Die oude kasten (met die bult achterop) kunnen wel degelijk digitale tv aan via een externe SD ontvanger.
Ze zullen alleen geen HD beeld weer kunnen geven.

Verder heb je per digitale ontvanger een smartcard nodig.
Die smartcard moet of in een CI+ module ( die in je tv gaat) of in een externe (SD of HD) decoder.
Bij Ziggo kun je maximaal 5 smartcards gebruiken.
3 daarvan kun je via mijnziggo zelf activeren en #4 en #5 gaan via de helpdesk.

Het beste kun je vanaf het beginpunt met een goede versterker/splitter het signaal opsplitsen.
Bijvoorbeeld de fra 752.

Dit is mijn situatie thuis:
coax.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bedankt voor de snelle reactie! :grin:

Het is dus het handigste om vanuit de aansluiting een coax kabel te laten lopen naar een versterker/splitter (bv. fra 752). Van daaruit een naar de HD ontvanger en die naar een tv. En vanuit de versterker/splitter de andere drie naar de andere tv's. Dan kom ik er nog eentje te kort. Kan ik die met een gewone splitter splitten of is het beter om daarvoor ook een versterker/splitter te gebruiken?

Heb ik zo goed voor me hoe je het bedoelt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan