• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Meerdere Netwerkkaarten

C

crispy

Is er iemand die een mogelijke oplossing weet voor het volgende?

Ik heb meerdere netwerkkaarten in mijn computer(s), nu wil ik 1 van de netwerkkaarten toewijzen aan het lokale netwerk en 1 aan mijn gedeelde internetverbinding. Beide netwerkkaarten zijn momenteel verbonden met mijn router (E-tech eerste model) maar in de toekomst zou een van de verbindingen op een gewone hub komen.

Ofwel.
PC1 moet 1 lokaal netwerkverbinding hebben (zonder internet)
PC1 moet 1 internetverbinding hebben (zonder lokaal netwerk)
PC2 idem als PC1.
Router verdeeld de internetverbinding over beide PC's.
 
Als eerste , yes je hebt een E-tech router 8)

Maar eeh verder is het ietwat omslachtig , twee netwerken op een pc.

Maar ja daar gaan we.
Je router gaat aan internet neem ik aan. Die sluit je dus gewoon aan zoals je doet als je internet deelt op meerdere compu's.

Je interne netwerk leg je erbij , en plug deze dus niet in op je router , maar op je extra netwerkkaart & hub.
Of je systeem daadwerkelijk veiliger wordt is te betwisten , wel heb je als voordeel dat je als je onderling data uitwisselt via je interne netwerk , je de volle capaciteit hebt , en deze niet gedeelt hoeft te worden door het internet signaal.

Om een lang verhaal kort te maken , gewoon dubbel netwerk aansluiten en configureren. (let op dat internet netwerk (router) een andere subnetmask heeft dan je interne netwerk)

Maar eigenlijk is het dus omslachtig , je kan netzogoed gewoon locaal en internet allemaal door je E-tech router laten gaan.

succes.
 
Terug
Bovenaan