• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

mediabox stoort ether ontvangst

E

Elinek

de mediabox die ik in bruikleen heb van UPC stoort bij mij thuis de etherontvangst.
FM radio heeft er last van via dipool antenne op 6 meter boven de box, op het dak.
De luchtvaartantvanger met een gepiekte antenne op 8 meter afstand met aircel kabel heeft er erg veel last van (bijna geen ontvangst meer).
De 2 meter ontvanger met breedbandantenne op 12 meter van de mediabox heeft er iets minder last van.

De storing komt tot uiting dat overal veel meer ruis in voorkomt, zo is de lokale zender op 107.1 met mediabox uit ruisvrij te ontvangen, met mediabox aan komt er ruis in. De luchtvaart ontvanger ontvangt met mediabox uit de grondstations van Schiphol. Met mediabox aan zijn die amper of niet meer te ontvangen. Op de 2 meterband is relais station Alkmaar goed te ontvangen, met mediabox aan komt er zeer veel ruis overheen.

Ik heb met upc gebeld en die wijdt het aan mijn installatie, maar het lijkt mij toch sterk dat 3 ontvangers met 3 verschillende antennes en goede kabels en connectors allemaal hetzelfde probleem hebben als de mediabox aanstaat?
 
Klinkt een beetje naar een "vuile" trafo met piekspanningen die een magnetisch veld genereren wat weer stoort op ether ontvangers. Zet de mediabox eens in een metalen kooi om hem beter af te schermen.
 
Ik denk niet dat de storing door de ether gaat, maar via de electriciteitsvoeding.
Zitten jouw ontvangers en de mediabox aangesloten op dezelfde wcd of electriciteitsgroep?
Probeer eens de mediabox mbv een verlengsnoer op een ander wcd, liefst andere electriciteitsgroep, aan te sluiten. Heb je dan die storingen nog?
Nee? Dan bij UPC klagen dat de mediabox stoorsignalen op het electriciteitsnet zet.
Werkte de oplossing met de verlengsnoer, dan kun je dit als blijvende oplossing gebruiken, of je kunt een (computer)verdeeldoos met filter kopen.
 
Terug
Bovenaan