Mediabox Next statussignaal aanwezig?

FransS

Forum Gebruiker
Berichten
36
Mijn installatie bestaat uit een Mediabox Next - 1080p TV - AV receiver - DVD speler.
Ik wil alles met één afstandsbediening kunnen bedienen (i.i.g. de belangrijkste functies). Aanvankelijk alles met HDMI aangesloten op AV receiver. Echter dit gaf communicatie (CEC) problemen waardoor het geluid vaak weg viel. Nu alles op de TV aangesloten en de AV receiver (alleen nog voor geluid) via een optische kabel.
So far so good echter één probleem. De AV receiver moet ik nog met z'n eigen afstandsbediening aan/uit zetten. Wat ik nu zou willen is de om de AV receiver met een 230V schakelkastje automatisch aan/uit te zetten. Vraag: Komt er uit de mediabox next een 5V statussignaaltje waarmee ik het schakelkastje kan aansturen? Ik gebruik hier nu een USB poortje van de TV voor maar als ik radio luister (van de Mediabox Next) staat de TV niet aan. Het mooiste is dus een 5V statussignaal van de Mediabox Next hiervoor te gebruiken. De USB is echter intern niet aangesloten. Misschien de mini-Scart? Weet iemand dit of heeft een andere oplossing?
 
Ja dat zou een eventuele oplossing zijn maar daar krijg je een afstandsbediening voor met heel overbodige knopjes (niet fijn voor mijn vrouw) met een onlogische opdruk terwijl de Mediabox Next afstandsbediening uitmondt door eenvoud en overzichtelijkheid. Nee ik ga eerst voor de technische oplossing maar hoe detecteer ik elektrisch dat de Mediabox Next aan staat? Iemand nog een idee?
 
Laatst bewerkt:
Of je Next aanstaat kun je visueel zien door de blauwe balk (led) die je ziet branden. Terugkoppelen naar een ab waarop je dit wilt zien is niet mogelijk met deze box. Ook niet in de ziggogo app.
 
Maar in de app kun je wel zien of een box aanstaat. De naam is dan zwart. Is deze uitgeschakeld dan is de tekst greyed out.
 
De AV receiver moet ik nog met z'n eigen afstandsbediening aan/uit zetten. Wat ik nu zou willen is de om de AV receiver met een 230V schakelkastje automatisch aan/uit te zetten.
Is dit misschien een idee:

71jWaWApmrL._AC_SL1166_.jpg

Linkje: Revolt IR

Dit is een stekkerdoos schakelaar die het IR signaal kan leren. Als je met de Next AB de boel aan- of uitzet zal er als het goed is ook een IR signaal naar de TV worden verzonden. Dit signaal pakt de stekkerdoos op om daarmee de schakelaar aan/uit te zetten.
 
Is dit misschien een idee:

Bekijk bijlage 28653
Linkje: Revolt IR

Dit is een stekkerdoos schakelaar die het IR signaal kan leren. Als je met de Next AB de boel aan- of uitzet zal er als het goed is ook een IR signaal naar de TV worden verzonden. Dit signaal pakt de stekkerdoos op om daarmee de schakelaar aan/uit te zetten.

Mijn AV receiver zou mee moeten schakelen (AAN/UIT) met mijn Mediabox NEXT. Hij schakelt nu mee met mijn TV en dat is niet ideaal. Jammer dat de USB poort van de Next intern niet is aangesloten want dan had ik de 5V van de USB als stuursignaal kunnen gebruiken voor een 230V-schakelkastje om de AV-receiver mee AAN/UIT te zetten.
 
Je kan nog eens kijken naar de optie om de remote van jouw Next ook te koppelen aan jouw receiver. In de handleiding of op de website meer hierover.

Het koppelen van de Next aan mijn AV-receiver werkt maar even (ca 1 uur), daarna staat de tv weer gekoppeld. Ook valt mijn geluid regelmatig weg (5x per avond) en moet ik op de AV-receiver de HDMI ingang waar de Next is aangesloten weer opnieuw bevestigen. Soms verschijnt ook een mededeling in de rechterbovenhoek van de tv dat er een communicatieprobleem is. Dit was de reden om alles op de tv aan te sluiten en de AV-receiver alleen als audioversterker te gebruiken (via een optisch kabeltje op de tv). En dat werkt prima. Alle problemen opgelost behalve dus dat AV-receiver niet meer automatisch aan gaat.
 
Maar dan nog, kun je de Next AB handmatig aan de AV-receiver koppelen toch? Heb je de link van Webcare gelezen?
 
Terug
Bovenaan