Mediabox next en XL mogelijk op zwart na update in januari.

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
3.073
Digitale TV
  1. Ziggo

Ik vermoed dat dit niks te maken heeft met DVB-C uitschakelen of verplichte overstap op IPTV want dat zou ze veel klanten gaan kosten. Maar eerder dat veel mensen boxen aan familie leden geven en ze dan op een wildvreemde internet lijn worden aangesloten i.c.m. DVB-C van Ziggo.
 
Ja, inderdaad. Tot nu toe had je voor de Next alleen bij de activatie Ziggo internet nodig. Blijkbaar wil Ziggo dat veranderen zodat je altijd een ziggo verbinding nodig hebt, dus ook na activatie.
 
Ik kan me alleen bijna niet voorstellen dat mensen hun box aan vrienden/familie geven? Je deelt dan ook je kijkgedrag/opnames enzo.
En als ze al Ziggo hebben, dan kunnen ze het net zo goed op Ziggo internet aansluiten.
Het zal best een keer gebeuren, maar zoveel win je daar toch niet mee. En als je je box dan uitleent, dan heb je zelf ook een mediabox nodig? Dus extra abonnements geld. Lijkt me erg omslachtig.

Er zijn ook mensen die thuis internet hebben van een andere provider, en TV bij Ziggo. Alhoewel me dat ook niet echt de voordeligste oplossing lijkt. Mogelijk dat de optelsom van deze gevallen toch zorgt voor een aanzienlijk deel dat buiten het Ziggo netwerk om zit te kijken.

Kortom het blijft speculeren.

Wat ik me wel kan voorstellen is dat het qua support en betrouwbaarheid van de dienst het beste is als iedereen netjes via het Ziggo netwerk kijkt. Alleen dan kunnen ze natuurlijk garanderen dat alles goed werkt.

Overigens ben ik ook van het 'zou best kunnen dat DVB-C er op termijn uit gaat'-kamp. Ik ken alle argumenten waarom DVB-C superieur is, maar toch .... iptv heeft de toekomst. DVB-C aandeel zal steeds kleiner worden.
 
vanuit moderator op ziggo community'

Wat ik trouwens nog wel wil toevoegen, omdat ik lees dat hier op een ander platform een discussie over is geweest. De mediabox Next moet in verbinding staan met ons netwerk, maar dit betekent niet dat ook ons modem in gebruik moet zijn. De vrije modemkeuze zit hierbij dus niet in de weg. Ook een eigen modem is verbonden met ons netwerk en is dus prima in combinatie met de Next.

-----------
Dan nu. Het onderwerp van dit topic. Ik heb een korte Q&A die ik hier plaats waar jullie denk ik een hoop van de informatie uit kunnen halen die gezocht wordt. Blijven er vragen over, dan hoor ik het graag!

Waarom moet de Mediabox Next verbonden zijn met een Ziggo internet verbinding om TV te kunnen kijken? De Mediabox Next ontvangt de abonnementsgegevens via een beveiligde verbinding. Om de beveiliging te waarborgen is het belangrijk dat de verbinding via het Ziggo netwerk loopt en de Mediabox Next dus is aangesloten op een Ziggo modem.Waarom werkte het eerder wel via een andere internet aanbieder en nu niet meer? Om de beveiliging te waarborgen is deze keuze gemaakt. Het is daarom belangrijk dat de verbinding via het Ziggo netwerk loopt en de Mediabox Next dus is aangesloten op een Ziggo modem.Wat moet ik doen als ik de Mediabox Next al op een Ziggo internet verbinding aangesloten heb maar nog zwart beeld heb? We helpen je graag om de verbinding van de Mediabox Next herstellen. Maak een topic aan, dan komen we er gezamenlijk vast uit!Hoe kan ik toch via een andere Internet aanbieder de Mediabox Next blijven gebruiken? Dit is helaas niet mogelijk.Als ik niets doe, wat gebeurt er dan? Dan gaat op 24 januari het beeld op zwart.Kan ik compensatie krijgen als de mediabox na 24 januari niet meer werkt? Bij uitval van Ziggo diensten door een storing in het Ziggo netwerk, die langer duurt dan 12 uur, heeft u recht op een compensatie. Meer informatie en voorwaarden vind je online.
 
Allereerst wordt er gesproken over een relatief kleine update en als je alles via IP zou laten verlopen noem ik dat geen kleine update, Ziggo ontkent dat DVB-C uitgaat op korte termijn en ik verwacht ook niet dat dit gebeurd. En bovendien als je overstapt naar IP kan de coax kabel er uit en dat zeggen ze ook nergens. Dus moet het bijna wel met wat zij als misbruik zien te maken hebben.

Straks kunnen ze duidelijk zien, oh deze box draait niet op het IP die bij de afnemer van dit abo hoort... dus uitzetten.

En er zijn enorm veel mensen die nog via DVB-C kijken, als ze dat al uitzetten voldoen ze meteen niet meer aan de wetgeving. Ik denk niet dat de ACM dat op prijs stelt.
 
Laatst bewerkt:
Wat ik me ook kan voorstellen, en dat is dus puur speculatief, is dat alleen extra pakketten gemigreegd gaan worden naar IP en dat op den duur alleen het ongecodeerde basispakket in DVB-C blijft. De vraag is dan wat er in dat geval met de abonnees van een CI+ module gebeurt. De toekomst zal het uitwijzen.
 
Waarom moet de Mediabox Next verbonden zijn met een Ziggo internet verbinding om TV te kunnen kijken? De Mediabox Next ontvangt de abonnementsgegevens via een beveiligde verbinding. Om de beveiliging te waarborgen is het belangrijk dat de verbinding via het Ziggo netwerk loopt en de Mediabox Next dus is aangesloten op een Ziggo modem.
Hmja, dat lijkt me een onzin argument? Er staat dat de Next je abbonnementsgevens via een beveiligde verbinding ontvangt. Dan is het toch beveiligd? Als het dan via een andere provider loopt, is dan opeens de beveiliging weg? Dat is dan wel een zeer bijzondere beveiliging :)
Lijkt me niet anders dan dat je via internet je bankzaken regelt, dat is ook via een beveiligde verbinding.
Dat dat via een andere provider loopt maakt niets uit.
 
ik maak die antwoorden ook niet
dat is het statement vanuit ziggo
 
Dus je abonnementsgegevens verlopen over een onbeveiligde verbinding? En als ze over het Ziggo netwerk lopen is het opeens wel beveiligd? Nee die snap ik dus niet :)

ik maak die antwoorden ook niet
Weet ik, ik viel jou ook niet aan maar de 'moderator van de community'
 
Terug
Bovenaan