Mediabox Next aansluiten

Gerardus54

Forum Gebruiker
Berichten
323
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Na een tijdje pissed off te zijn geweest weer bij zinnen gekomen. Na de pakketwijziging van Ziggo waar ik niks aan kan veranderen toch maar bij Ziggo gebleven want andere opties zijn te duur en trager.
Wel er een deal uitgesleept met korting enzo en de Next box.
Kreeg vandaag de Next box binnen maar zonder modem. Die heb ik wel nodig want anders werken sommige functies niet. Even gebeld en die komt van de week als het goed is.
Als ik het goed zie in het aansluitschema, moet zowel de Next box als het modem op coax worden aangesloten en dan onderling verbinden middels een UTP kabel.
Zie ik dat goed?
Dat betekent dat ik dan ook een splitter nodig heb. Op de muur zit bij mij een zg AOP kastje met een schroefaansluiting voor de coax kabel.
 
Alleen de NEXT box verbinden via Coax met het AOP. De modem met AOP verbinden met UTP. Next met modem verbinden met UTP kabel. Je hebt op de AOP dus wel een splitter nodig. Alle kabels worden door Ziggo bijgeleverd.
 
Je kunt de next ook verbinden via wifi. Werkt hier 100%, zelfs de eerste instalatie .
 
Kort samengevat....
Modem op het AOP en de Next box op het AOP middels een splitter.
 
Inderdation (kreet van mijn vader zaliger):

En dan via UTP of WiFi modem/router verbinden met Next.
 
Die splitter zit ook gewoon bij de modem als het goed is dus die hoef je niet aan te schaffen.
 
Ok we gaan het zien. Maar die splitter die in de installatiehandleiding staat van de Next box heeft toch echt 2 coax aansluitingen en geen UTP.
 
Terug
Bovenaan