Mediabox loopt vast door oververhitting

W

waldorf

Veel mensen hebben sinds vorige week last van constante "software updates" van de Mediabox waarna deze vastloopt. Bij mij was dit soms om de 5 minuten. Nadat ik er een ventilator voor heb gezet is het probleem verholpen. Waarschijnlijk raakt bij een aantal boxen de processor oververhit door de nieuwe software (de box reageert namelijk wel sneller met de update, zolang hij niet vastloopt). Van de week maar weer eens bellen. Ik hoop niet dat ze zeggen dat ik maar tot de winter analoog moet kijken.
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.226
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Helaas is de mediabox op het punt van warmte slecht ontworpen.
Hij word erg snel warm. Zelfs te warm en dan komen er allerlei problemen.

De mediabox wordt vooral aan de onderkant warm op de plaats waar de processor zit.
Vanaf de voorkant gezien, 1/4 a 1/3 naar rechts en iets voor de helft naar achteren. Je voelt daar ook de kop van een schroefje dat heet wordt / is.
Zorg dat hij vrijstaat zodat hij de warmte goed kwijt kan. Dus plaats hem niet boven op andere apparatuur, die ook warmte afgeeft, dat is vragen om problemen.
Zelf heb ik de mediabox op een paar latjes staan, zodat er meer ruimte onder de box is.
 
R

robkuin

Ik ga toch echt geen latjes of ventilator op dat apparaat zetten. Indien UPC wil dat digitale TV een scuces wordt dan moeten ze maar een deugdelijk apparaat ontwerpen en uitleveren. Liever een paar centen betalen en dan iets wat goed werkt, dan een gratis apparaat van tweederangs kwaliteit dat alleen maar ellende geeft.

Gr.
 

edsub

Forum Gebruiker
Berichten
34
Helemaal mee eens, maar als het werkt kan ik voorlopig weer digitaal kijken. Ga het dus toch proberen (en UPC blijven chasen voor een echte oplossing).
 

edsub

Forum Gebruiker
Berichten
34
(voorlopig) OPGELOST!!
Nadat ik de mediabox van de home-cinema receiver heb afgehaald, op het schpje erboven heb gezet en bovendien op latjes (6mm) kijk ik nu al de hele avond digitaal zonder resets!!
 

edsub

Forum Gebruiker
Berichten
34
(iets) te vroeg gejuichd.
Probleem is sterk verminderd na het mogelijk maken van betere koeling.
Nu nog max 2 maal per avond een reset (bij lang kijken = oververhitting!)
 
T

tvwegermee

Een bekend probleem. Ik adviseer mensen de mediabox nuttig te gebruiken.
Probeer hem eens uit in de keuken, een prima bakplaat.
 
T

TeStIcLe

coco zei:
Grote chip is de processor.

Zie plaatje ;

Behoorlijk slecht ontworpen.
Ikzelf heb geen mediabox maar als jullie aangeven dat deze knonne heet wordt, mag je toch minimaal verwachten dat er een passief koelelement op de processor(of element dat hitte veroorzaakt) zit met bijbehorende openingen voor luchtstroom.
Er zit niks op(en geen koelopeningen?). Dus kan ie warmte moeilijk kwijt. Je kan er donder op zeggen dat door interne hitte andere componenten ook sneller zullen slijten(verkorte levensduur).
Tis dat ie van upc is, als ik em gekocht had was ie zeker retour fabrikant gegaan, ondeugdelijke hardware. Te weinig cooling wat schijnbaar vereist is.(sinds wanneer worden tv decoders knonne heet, ruikt naar slecht hardware ontwerp, ondanks dat het Philips is?)
 
Bovenaan