• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Mediabox aansluiten op sony dvd recorder?

D

dolphinrob

Ik heb sinds enkele dagen de UPC Mediabox (Thomson DCI52). De aansluiting naar TV werkt goed. Alleen volgens omschrijving moet ik scart kabel naar mijn line 3 van dvd recorder (heb zo'n home cinema set Sony HTD-710SS dus DVD recorder van RDR-HX). Dat gaat wel, maar het grote probleem mijn dvd recorder vind 0 zenders!
Wie weet hoe dit verholpen kan worden met andere kabels, of hopelijk de instelling van mijn dvd recorder?

Alvast bedankt voor de hulp!!!
 
Kijk hier eens, dezelfde vraag:
https://ziggoforum.nl/topics/12114/

Om toe te l;ichten, voor je video of HDD recorder is de DTV maar 1 zender/kanaal, namelijk je extern kanaal (ext/av of hoe het ook heet op je apparaat)
Dus niet op 1 ned1; 2 ned2; 102 canal+ etc.
Dit is technisch niet mogelijk!

Helaas geeft de nieuwe DTV ook geen signaal meer via de coax, alleen nog via scart. In het topic wat ik de ink gaf staat meer info, ook een trukje om met een convertor alsnog via de coax signaal te krijgen.
Alleen ook met een convertor heb je maar 1 zender voor je hele DTV!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
het is me inderdaad inmiddels gelukt om op te nemen vanaf de dig zenders. Maar inderdaad alleen via lijn3 en dus alleen de zender die op dat moment aanstaat. Dus als er mogelijkheden staan om dit te veranderen dan hoor ik het graag, maar denk dat dat technisch gezien niet kan.
 
Dat heb je inderdaad goed gezien, dat kan technisch niet.

De DTV converteert maar 1 zender per keer en dat laat ie alleen via de scart zien.
Wil je bv voor de video apart kunnen opnemen als wat je kijkt dan heb je een 2de DTV nodig die dan specifiek voor je HDD/video is bedoeld.
Dit houd dus ook in als je bv een 2de of 3de TV wilt aansluiten en je wilt op al die TV's andere kanalen kijken, voor elke TV heb je weer een aparte DTV nodig. Als je 1 zender voor allemaal goed genoeg vind kan je zo'n convertortje aanschaffen
 
Terug
Bovenaan