Media Boxen aansluiten middels Devolo

Brome

Forum Gebruiker
Berichten
2
Goedenavond,

Heeft iemand ervaring met het aansluiten van extra media boxen dmv devolo magic?

Ben voornamelijk geinteresseerd of het kan en wat de kwaliteit is. Op onze 1e etage en zolder zijn nl geen kabel aansluitingen.

Alvast dank
Bob
 
Mijn beide Next mediaboxen heb ik via de LAN-poort van een Devolo 1200+ aangesloten en dat werkt prima voor Replay, Cloud opnames en Movies & Series. Live TV ontvang je er uiteraard niet mee, bij mediaboxen heb je daar een coax aansluiting voor nodig. Met een Devolo Magic zal dat vergelijkbaar zijn.

Wat je ook te kunt overwegen, i.p.v. een mediabox, is een Apple TV (een Android kastje of Firestick kan ook, maar daar ben ik zelf minder bekend mee). Met een Apple TV en hierop geïnstalleerd Ziggo GO kun je draadloos (of bekabeld via LAN) genieten van live TV en daarnaast van bijna alle media diensten waar een mediabox ook over beschikt. Alleen radio moet je missen, maar daar kan een Apple TV via een andere app weer in voorzien. Dat je Devolo Magic voldoende internetbandbreedte moet leveren is wel een vereiste, maar dat zal vast het geval zijn.
 
Top! Ik heb de magic 2 dus dat zal wel goed zitten. Beneden in de woonkamer zal denk ik wel de maximale functionaliteit mogelijk zijn en als dat boven minder het geval zal zijn is dat geen probleem. Daar zijn inderdaad alternatieven voor zoals je al aangeeft.
 
Terug
Bovenaan